Το who is who του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων



Ο Βαγγέλης Αποστόλου γεννήθηκε στους Παπάδες Εύβοιας και ζει μόνιμα στη Χαλκίδα. Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Ζωή Κεμανέ και έχουν δύο κόρες, την Έλενα, δικηγόρο και τη Μαρία, φιλόλογο. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και βουλευτής Εύβοιας με Συνασπισμό και ΣΥΡΙΖΑ. Σπούδασε Δασολογία και εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα.

Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα.
 Ως βουλευτής ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα, έχοντας την αναγνώριση όλων, ακόμα και των κοινοβουλευτικών συντακτών, ως ένας από τους παραγωγικότερους βουλευτές τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Παράλληλα ήταν συνεχώς παρών στους χώρους γέννησης των προβλημάτων σε κάθε γωνιά της Εύβοιας αλλά και όλης της χώρας.
 Ως μέλος της Π.Γ. είχε το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του κόμματος και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής.
 Μετά τη λήξη της βουλευτικής του θητείας συνέχισε να υπερασπίζεται σειρά κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, και βρέθηκε δίπλα στους αγρότες, τους εργάτες, τους επαγγελματίες και γενικά στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα τους.
 Με την πλούσια αρθρογραφία του τόσο στα κεντρικά (Ελευθεροτυπία, Αυγή και Κόσμος του Επενδυτή) όσο και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέδειξε πολλά ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.
  Σε μια εποχή που η πολιτική που ασκήθηκε οδήγησε την Ελλάδα σε αδιέξοδο και τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε μέγιστη κακουχία, ο Βαγγέλης Αποστόλου απευθύνεται στους πολίτες της Εύβοιας να του δώσουν θεσμική δυνατότητα ώστε να υπερασπιστεί τα προβλήματα του τόπου και όχι μόνο, με τη γνωστή σε όλους υπευθυνότητα του.
 Το 2014 θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
 Στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 τελικά δεν εκλέχθηκε Περιφερειάρχης, έλαβε την 2η θέση.
 Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θέτει πάλι υποψηφιότητα ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταφέρνει να επανεκλεγεί.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget