Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή



Αγωνιστικός, προσηλωμένος στα κοινωνικά ιδεώδη της Αριστεράς για κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας, αλλά και κάθετος σε θέματα διαφθοράς είναι ο νέος υπουργός Υγείας όπως φαίνεται από αυτά που έχουμε ακούσει το προηγούμενο διάστημα."Η Ελλάδα ετοιμάζεται να επαναφέρει στο προσκήνιο τις ευρωπαϊκές αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του κοινωνικού κράτους" είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.
Ενώ με άλλη ευκαιρία είχε τονίσει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση, θα ακολουθήσει μια άλλη φαρμακευτική πολιτική, η οποία θα βασίζεται στην τόνωση της εγχώριας παραγωγής, των γενοσήμων και στο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο έχει πληγεί δραματικά στα χρόνια του μνημονίου".
 Σημαντικό θεωρεί επίσης το θέμα της μετανάστευσης νέων γιατρών που δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην χώρα τα οποία ο κ. Κουρουμπλής ονόμασε μάλιστα "σύγχρονη γενοκτονία". Σε ό,τι αφορά τους κεντρικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια φαρμάκων στα νοσοκομεία έχει προειδοποιήσει ότι θα ελεγχθούν από την αρχή όλοι διαγωνισμοί.
 Ο κ. Κουρουμπλής σε ηλικία 10 ετών , δηλαδή το 1961, έχασε την όρασή του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
 Αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός και αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Κοινωνική Ασφάλιση ο Δ. Στρατούλης.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget