Πολλά ήταν τα ψέματα...



Πολλά ακούμε για το Grexit, το bank run, τις ακρίδες που έρχονται μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, και τις αρκούδες που φέρνει ο ρώσικος χειμώνας που καταφθάνει μαζί με τα παιδιά από την Κουμουνδούρου. Τα ελληνικά συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν τρελάνει τον κόσμο προβάλλοντας την καταστροφολογία που αρκετές περιπτώσεις στηρίζεται και σε δηλώσεις ξένων οίκων και αξιωματούχων της ευρωζώνης.

 Δεν παρουσιάζουν, όμως, όλα τα διεθνή μέσα έτσι την κατάσταση.
 Παραθέτουμε δημοσιεύματα τις 31 Δεκεμβρίου όπου εμφανώς τονίζουν ότι «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κατεδάφιζε το τείχος προστασίας της νομισματικής ένωσης» (The Telegraph) και ότι «αν οι ηγέτες της ευρωπαϊκές νομισματικής ένωσης επιλέξουν να σταματήσουν την ενίσχυση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ίσως ανακαλύψουν ότι οι άμυνες τους ενάντια στην μετάδοση είναι μια ψευδαίσθηση».
 Η L Humanite σημειώνει ότι «σπάνιο εθνικές εκλογές να έχουν τόση μεγάλη σημασία για την Ευρώπη» καθώς η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας στροφής της οποίας η αναγκαιότητα γίνεται ολοένα και περισσότερο αισθητή σε μια Ευρώπη που υπονομεύεται από τις καταστροφικές συνέπειες του δόγματος της λιτότητας».
 Μαρσέλ & Μισέλ
  

Η ΕΠΟΧΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget