Εγκαινιάστηκε το αγροτικό ιατρείο Ελλοπίας



Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, τα εγκαίνια του περιφερειακού ιατρείου Ελλοπίας, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, των Βουλευτών Βοιωτίας κκ. Ευάγγελου Μπασιάκου και Ιωάννη Σταθά, Αντιδημάρχων του Δήμου Θηβαίων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φ. Πρωτόππαπα και των κατοίκων της κοινότητας.

 Τα εγκαίνια τέλεσαν οι αιδεσιμολογιώτατοι π. Λεωνίδας της ενορίας Ελλοπίας και π. Στυλιανός της ενορίας Δομβραίνας.
 Στα εγκαίνια παρέστη επίσης ο Επιμελητής Β. Γενικής Ιατρικής κ. Συμεών Μιχάλογλου, ο οποίος εξυπηρετεί τους κατοίκους στο αγροτικό ιατρείο κάθε Τετάρτη.
 Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελλοπίας κ. Στέργιος Σιαπάτης στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση των εγκαινίων και ευχήθηκε το αγροτικό ιατρείο να επιτελεί το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά τους δημότες που συνέβαλαν με τις δωρεές τους για να καλυφθούν κάποιες ανάγκες του ιατρείου.


 Για ένα αγροτικό ιατρείο που θα ανταποκριθεί στις ανθρώπινες ανάγκες και θα επιτρέψει στους ιατρούς να επιτελέσουν το πολύτιμο έργο τους, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θηβαίων. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι ένα σπουδαίο ανθρώπινο έργο σε ένα μικρό τόπο, που αναδεικνύει έμπρακτα τη σύμπνοια κρατικών φορέων και κατοίκων και αποβλέπει στο ανθρώπινο καλό και στη φροντίδα της υγείας κάθε ηλικίας.
 Το έργο της κατασκευής - αποπεράτωσης του αγροτικού ιατρείου Ελλοπίας παρέλαβε ο Καλλικρατικός Δήμος Θηβαίων από τον πρώην Δήμο Θίσβης, συνεχίζοντας το. Η δαπάνη του έργου αντιμετωπίστηκε από ιδίους πόρους και ΣΑΤΑ και ανήλθε στο ποσό 40.454,18 ευρώ. Η προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου έγινε το Νοέμβρη του 2014.
 Ωστόσο αν και το ιατρείο είναι άρτιο από κατασκευαστική και τεχνική άποψη και υπάρχει γιατρός που εξυπηρετεί τους κατοίκους, εντούτοις έχει ακόμα ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπως για παράδειγμα φιάλες οξυγόνου κα. Επίσης ο Δήμος Θηβαίων έχει ήδη προβεί σε ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σύνδεση του ίντερνετ και του τηλεφώνου , που έχει καθυστερήσει από τον πάροχο, για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget