Ο εκδότης της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ μπλόκαρε την έκδοση της εφημερίδας‏ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των εργαζομένων στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία/enet.gr



Μετά την κυβέρνηση και το φίμωμα της ΕΡΤ, ήρθε η σειρά της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”. Η εταιρεία "Τρίτη Όψη" απέκλεισε τους δημοσιογράφους του enet από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και απαγόρευσε την εκτύπωση της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, παρότι το φύλλο ήταν έτοιμο να τυπωθεί.
Προχώρησε έτσι σε αναστολή της έκδοσης της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης, καθώς και της ηλεκτρονικής μορφής της.
 Εμείς οι εργαζόμενοι στην ιστορική “Ελευθεροτυπία”, έχοντας στις πλάτες μας μήνες ανεργίας αλλά και απληρωσιάς, κοροϊδίας και εμπαιγμού, δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε το χατίρι σε όποιον επιθυμεί να δει αυτή την εφημερίδα κλειστή.
 Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα, για να ξαναβγεί το φύλλο στα περίπτερα.
 Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε συμπαράσταση από όσους πιστεύουν στην ελευθερία του Τύπου, στο δικαίωμα στην εργασία που πληρώνεται, στην ίδια τη δημοκρατία.
Διαβάστε στον ακόλουθο σύνδεσμο όλη την έκδοση της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", που ο εκδότης της δεν επέτρεψε να κυκλοφορήσει στα περίπτερα:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των εργαζομένων στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία/enet.gr
 “Μαύρο” αλά ΕΡΤ στο site της Ελευθεροτυπίας!
Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (enet.gr) διαπίστωσαν ότι αποκλείστηκαν από κάθε πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της ιστοσελίδας!
 Η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια, που παραπέμπει στο μαύρο της ΕΡΤ, έγινε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι -άγνωστο με εντολή ποιου από τη διοίκηση της εταιρείας, που εκδίδει την εφημερίδα (ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ ΑΕ). Το μπλόκο έγινε αμέσως μετά την ανάρτηση ανακοίνωσης του κ.Χάρη Οικονομόπουλου στην ιστοσελίδα (ως “απάντηση” στο ψήφισμα των εργαζομένων που προηγήθηκε), ανάρτηση η οποία είναι άγνωστο από ποιον πραγματοποιήθηκε και πάντως όχι από δημοσιογράφο-εργαζόμενο στην εφημερίδα.

Το «μαύρο» στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας συνεχίστηκε και μετά τις 17:00, σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, όταν και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την Δευτέρα (έπειτα από εννέα ημέρες απεργίας). Εξακολουθούν οι δημοσιογράφοι-διαχειριστές περιεχομένου στο enet.gr να μην έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στην ιστοσελίδα της “Ελευθεροτυπίας”. Ταυτόχρονα οι δημοσιογράφοι-διαχειριστές αποκλείστηκαν και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της “Ελευθεροτυπίας” (facebook, twitter)! Το κοινό εξακολουθεί να στερείται της ενημέρωσης σε ό,τι αφορά την τρέχουσα ειδησεογραφία.
 Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα καταγγέλλουν την προκλητική ενέργεια – φίμωση της ενημέρωσης και καλούν τα δημοσιογραφικά σωματεία, συναδέλφους στα ΜΜΕ και φορείς να πάρουν θέση.

Οι εργαζόμενοι
σε Ελευθεροτυπία,
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
και enet.gr

Ελευθεροτυπία/enet.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget