800 Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή εκτός η Στερεά Ελλάδα(είναι "πλούσια¨περιοχή)



Σε προσλήψεις 800 αναπληρωτών σε σχολεία της Ειδικής Αγωγής, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό.Προσλήψεις, λοιπόν, στην ειδική αγωγή δε θα γίνουν στην Στερεά Ελλάδα επειδή είναι "πλούσια¨περιοχή και δε μπορεί αυτή η δράση να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.Ας μη μιλάμε για κρατικό προϋπολογισμό.
Κάπου το Σύνταγμα, όμως, αναφέρει για το δικαίωμα και την πρόσβαση στην Εκπαίδευση όλων των Ελλήνων. Φαίνεται ότι η Βοιωτία και η Στερεά δεν ανήκει στην Ελλάδα.
Οι μαθητές που χρήζουν παράλληλης στήριξης, σύμφωνα με γνωματεύσεις των κρατικών ΚΕΔΔΥ, θα μείνουν να βασανίζονται στις σχολικές αίθουσες χωρίς στήριξη και οι εκπ/κοί θα συνεχίσουν να είναι ο σάκος του μποξ από τους γονείς που διαμαρτύρονται σε λάθος, όμως, παραλήπτη.
Θα αξιολογηθεί κανένας για αυτά; Βέβαια. Ο εκπαιδευτικός θα φταίει και για αυτό...
Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε σχετικά ότι «οκτακόσιοι αναπληρωτές θα προσληφθούν μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου για τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, είτε πρόκειται για παράλληλη στήριξη ατομική ή συλλογική, είτε πρόκειται για ειδικές δεξιότητες, είτε πρόκειται για γενικό εκπαιδευτικό προσωπικό».
 Σύμφωνα με τον υπουργό, οι προσλήψεις δεν πρόκειται να γίνουν στην Αθήνα, στον Πειραιά ή στη Θεσσαλονίκη, αλλά στις οκτώ περιφέρειες της χώρας που μπορεί να χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, δηλαδή σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη.

Προσλήψεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget