ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θήβας



Την Πέμπτη 25/9/14 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θήβας, με τη συμμετοχή και του Δ.Σ. του σωματείου εργατοϋπαλλήλων της Schneider electric, το οποίο κλήθηκε ύστερα απο απόφαση των δυνάμεων της πλειοψηφίας του Ε.Κ.Θ. (ΣΑΕΚΕ-ΑΣΚ) για να κάνει ενημέρωση μετά από την καταγγελία της Δ.Α.Σ, ότι πρότειναν στους εργαζόμενους να αποδεχτούν αντεργατικά μέτρα (άδειες άνευ αποδοχών, τετραήμερη εκ’ περιτροπής εργασία).

 Από τις τοποθετήσεις των μελών της πλειοψηφίας του σωματείου Schneider electric, αποδείχτηκε ότι λειτουργούν σαν φορείς της πολιτικής της εργοδοσίας, συμβάλλοντας στο να αποδεχτούν οι εργάτες το μικρότερο κακό, να κάνουν και άλλλες θυσίες για τον βιομήχανο, στο όνομα της διάσωσης των θέσεων εργασίας ή να μην κλείσει ή μεταφερθεί σε άλλη χώρα η παραγωγική μονάδα.
 Σα να μη γνωρίζουν τίποτα για τις υπάρχουσες σχέσεις παραγωγής, για το πότε και για ποιους λόγους οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι πολυεθνικές, ανοιγοκλείνουν ή μεταφέρουν τα εργοστάσια.
 Μάλιστα έσπευσαν οι ίδιοι όπως είπαν να προλάβουν την εργοδοσία, μη τυχόν και κατηγορηθούν (σ.σ απ’ την εργοδοσία) ότι δεν έχουν προτάσεις!!!
 Κρατώντας στάση Πόντιου Πιλάτου, οι παρατάξεις του Ε.Κ.Θ. ΣΑΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΑΚΕ, ουσιαστικά τους παρείχαν στήριξη αφού δεν κατήγγειλαν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και αρνήθηκαν να το βάλουν σε ψηφοφορία.
 Ακόμη μία απόδειξη ότι, ενώ λεκτικά καταφέρονται ενάντια στα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, πρακτικά στηρίζουν και προωθούν, πότε συγκαλυμμένα άλλοτε απροκάλυπτα, τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων στους εργάτες.
 Από τη Δ.Α.Σ, κατατέθηκε στο ίδιο Δ.Σ. , η πρόταση του Π.Α.ΜΕ. προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης, για το δίμηνο δράσης, με σκοπό την προετοιμασία, ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων να απαντήσουν στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης – Κεφαλαίου - Ε.Ε. Και με βασικό πλαίσιο αιτημάτων τα προβλήματα της ανεργίας και την ουσιαστική προστασία των ανέργων, μόνιμη-σταθερή δουλειά για όλους, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπογραφή κλαδικών Σ.Σ.Ε., διασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων για κοινωνική προστασία των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των γυναικών, της νεολαίας.
 Οι εκπρόσωποι των ΣΑΕΚΕ – ΑΣΚ – ΔΑΚΕ - ΕΝΩΤΙΚΗΣ, απέριψαν την πρόταση προβάλοντας αστείους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι σε προσωπικό επίπεδο μπορεί και να έρθουν στη συγκέντρωση αλλά δεν μπορούν να συμφωνήσουν ως παρατάξεις με την πρόταση του Π.Α.ΜΕ. και ότι θα συμφωνούσαν μόνο αν αυτά γίνουν υπό την αιγίδα του Εργατικου Κέντρου!!!
 Οι λόγοι της άρνησης τους είναι απλοί και προφανείς. Προκύπτουν από το ότι αποδέχονται ως θέσφατο τον δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της Ε.Ε. Αυτόν δηλαδή που προϋποθέτει ότι, για να έχουν δουλειά οι εργάτες, θα πρέπει να βγάλουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη οι καπιταλιστές, για να έχουν οι εργάτες και ο φτωχός λαός υπηρεσίες υγείας, αυτές θα πρέπει να λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια ή να είναι ιδιωτικές και να χρυσοπληρώνονται κ.ο.κ.
 Γι αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η χειραφέτηση των εργατών απ’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και την πολιτική του συμβιβασμού και της ταξικής συνεργασίας που καλλιεργούν στο κίνημα.
 Στη μαζικοποιήση των ταξικών σωματείων, του Π.Α.ΜΕ. και τη γιγάντωση της κοινωνικής συμμαχίας και πάλη για ριζικές ανατροπές βρίσκεται η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για τους εργαζόμενους.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget