Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον Δήμο Διστόμου - Αράχωβας – Αντίκυρας εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς



Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος αναφέρει: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ο περιορισμός του Δημόσιου Τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα των πολιτικών της λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Οι πολιτικές αυτές συνοδεύτηκαν με μία ακραία επικοινωνιακή τακτική που στηρίχθηκε στη διαστρέβλωση και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και των υπηρεσιών που προσφέρουν» και προσθέτει:
«Επεδίωξαν έτσι να επενδύσουν στα πλέον αρνητικά στερεότυπα , προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τις αιτίες και τους υπαίτιους της κοινωνικής καταστροφής».
 Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι με την ίδια μεθοδολογία επιχειρείται να συκοφαντηθεί ο αγώνας των εργαζομένων στο Δημόσιο «ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων, που ως μόνο στόχο έχουν τις απολύσεις  και την διάλυση των δομών κοινωνικής προστασίας» ενώ «με πρωτοφανή θρασύτητα οι κρατούντες επιδιώκουν να εμφανίσουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα ως υποστηρικτές της αναξιοκρατίας και ως προστάτες των πλαστογράφων».
 Επίσης καταγγέλλει ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τέθηκε το από 16/09/2014 αίτημα του Συλλόγου που ζητούσε να υπάρξει δέσμευση «τόσο για τον μη επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν ήδη κριθεί από τα αρμόδια όργανα , όσο και για τη μη έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών της δήθεν «αξιολόγησης» για το προσωπικό του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας  - Αντίκυρας».
 Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπούρας έκανε γνωστό οτι ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα έτος και συνεχίζεται ακώλυτα με τη συνδρομή των εργαζομένων, «καθώς αποτελεί επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος η αποκατάσταση συνθηκών ισονομίας , διαφάνειας και αξιοκρατίας».
 Ωστόσο σύμφωνα με τον Σύλλογο πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και ο πρόεδρος του ΔΣ  προέβησαν στη διαδικασία «ενοχοποίησης» των εργαζομένων «ως υποστηρικτές της αναξιοκρατίας και προστάτες των πλαστογράφων και επίσης υπήρξε προσπάθεια σύγχυσης και σύγκρισης με τον ιδιωτικό τομέα».
 Παρόλο που όπως σημειώνει «υπήρξε και παρέμβαση της αρμόδιας Διευθύντριας του Δήμου που επιβεβαίωσε ότι έχουν σταλεί και ελεγχθεί τα πτυχία κτλ των εργαζομένων στο Δήμο»
 Ακολούθως κάνει λόγο για «ξεκάθαρη θέση» των κκ Αγγελόπουλου , Αλμπάνη, Λαγού, Μπέλλου, Οικονόμου και Ζάκκα, «υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων» και για «αναντιστοιχία της τοποθέτησης του Δημάρχου κ. Γεωργακού» σε σχέση με την θέση που είχε πάρει προεκλογικά για το θέμα , σε συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων, στις 16 Μαΐου 2014.
 «Τελικά, αντί να υπάρξει ψηφοφορία και αφού το θέμα είχε συζητηθεί επί ώρα, ύστερα από πρόταση του προέδρου του Δ.Σ., αποφασίστηκε να αναβληθεί για επόμενη συνεδρίαση» γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου.
 Καταλήγοντας ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς δηλώνει «πιστός στις αρχές και στις δεσμεύσεις του» και ότι «η συνεχής συκοφάντηση των εργαζόμενων, ο εντεινόμενος αυταρχισμός και οι κάθε είδους μεθοδεύσεις, δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στο Δημόσιο και ειδικότερα στους Ο.Τ.Α».

ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget