ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ KAI ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



http://thivarealnews.blogspot.gr/
Απλήρωτοι για περισσότερους από 6 μήνες είναι οι εργαζόμενοι στην «Ευβοϊκή Οινοποιητική» και στην «ΙΝΟ» του «ομίλου» ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ. Ο «όμιλος» παρουσιάζονταν ως παράδειγμα προς μίμηση τα προηγούμενα χρόνια, ήταν μέσα στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, με εξαγωγές κ.α.. Σήμερα βρίσκονται απλήρωτοι αυτοί που με τον ιδρώτα τους έφτασαν τον «όμιλο» σε αυτό το μέγεθος.

 Ακόμα ένα περίτρανο παράδειγμα ότι η μεγέθυνση μιας επιχείρησης σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μεγέθυνση και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Απαιτούμε να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, μισθοί, υπερωρίες, άδειες, νυχτερινά κ.τ.λ.. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματιών. Στο κάτω – κάτω όταν τα προηγούμενα χρόνια κέρδιζαν με το τσουβάλι δεν τα μοιραζόμασταν. Αντίθετα τα κέρδη τους, δηλαδή η απλήρωτη εργασία μας, γινόντουσαν επενδύσεις γιγαντώνοντας κάθε επιχείρηση αλλά και ιδρύοντας νέες που εξασφάλιζαν μεγαλύτερα και γρηγορότερα κέρδη στους ιδιοκτήτες τους!!!
 Η απλήρωτη εργασία των εργαζομένων είναι που ίδρυσε την «Αχαϊκή Οινοποιία Α.Ε.» στην οποία συμμετέχει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, η ίδια απλήρωτη εργασία είναι που του επέτρεψε να ξεκινήσει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες εκτός του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών!
 Συνάδελφοι,για να αλλάξει αυτή η κατάσταση απαιτείται να οργανωθούμε απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, να γίνουμε μια γροθιά. Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει σε μια μέρα, ούτε την ίδια στιγμή απ’ όλους τους εργαζόμενους. Όμως, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε, τόσο το καλύτερο για τα δικαιώματά μας.
 Το συνδικάτο μας έχει την εμπειρία να στηρίξει την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Καταλυτικός παράγοντας όμως θα είναι η δράση και η συσπείρωση των ίδιων των εργαζομένων. Η μαζική τους συμμετοχή, η μαζική τους εγγραφή. Κύρια η συμμετοχή στις συνελεύσεις και τις αποφάσεις που θα παίρνουμε.
 Για το λόγο αυτό σας καλούμε να συμπληρώσετε τις αιτήσεις εγγραφής, να είμαστε σε επικοινωνία, τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουμε σε συνέλευση.
 Ως πρώτη ενέργεια συναντηθήκαμε στις 27/03/2014 με την εργοδοσία ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Αποσπάσαμε σχέδιο πληρωμής που όμως δεν τηρήθηκε. Στις 19/05/2014 καλέσαμε σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Για την εξέλιξη των παρεμβάσεων θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση. Αυτή η παρέμβαση καθώς και άλλες παρόμοιες που θα κάνουμε θα βοηθήσουν, όμως τον αποφασιστικό ρόλο θα τον παίξει η οργάνωση και συμμετοχή μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ KAI ΠΟΤΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget