Οι πρωτάρηδες της πολιτικής στην Ευρωβουλή -Μία αγρότισσα, ένας κωμικός και ένας παίκτης του πόκερ



 
 Τρία νέα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν διανύσει χιλιόμετρα στον πολιτικό στίβο, κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και να «τρυπώσουν» μετά τις εκλογές στην Ευρωβουλή. Πρόκειται για τρεις προσωπικότητες, οι οποίες, ωστόσο, έχουν αφήσει εποχή με τα κατορθώματά τους. Ο λόγος για έναν κωμικό από την Γερμανία, ο οποίος στο παρελθόν είχε επιτεθεί φραστική στην Ανγκελα Μέκρελ χαρακτηρίζοντάς την «χοντρή και χαζή», έναν άσσο του πόκερ από την Λιθουανία και μία αγρότισσα από την Κροατία.

 Ο Λιθουανός Αντάνας «Tony G» Γκουόγα σηκώνεται από το τραπέζι του Πόκερ και μπαίνει στην Ευρωβουλή για να αλλάξει όπως υποστηρίζει την εικόνα της χώρας τους. Πίσω από την επιτυχία του στις Ευρωεκλογές κρύβονται οι «διακρίσεις» του στο πόκερ. Μέσα σε 10 χρόνια κέρδισε σχεδόν 3.700.000 δολάρια σε διάφορα τουρνουά. «Σήμερα γράψαμε ιστορία στην πολιτική της Λιθουανίας. Για πρώτη φορά οι Φιλελεύθεροι κέρδισαν δύο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο. Ευχαριστώ ειλικρινά όλους τους ψηφοφόρους που με υποστήριξαν και με βοήθησαν όλο αυτόν τον καιρό», έγραψε συγκινημένος στον προσωπικό του λογαριασμός στο Facebook.



 Μεταξύ των ξεχωριστών εκλεγμένων είναι και το όνομα του Μάρτιν Ζόνεμπορν. Τον κωμικό από τη Γερμανία, ο οποίος είχε αποκαλέσει την καγκελάριο «χοντρή και χαζή». Ο επικεφαλής του σατιρικού κόμματος «Die Partei», Μάρτιν Ζόνεμπορν, τελικά βγήκε νικητής κερδίζοντας μία έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χάρη στα σατιρικά του σχόλια μέσα από την εκπομπή «Heute Show».
Ο ίδιος δηλώνει πως δεν θέλει να γράψει ιστορία στο Ευρωκοινοβούλιο. Αντίθετα, μάλιστα, υποστήριξε πως σε έναν μήνα θα παραιτηθεί.
 Τέλος, στα παράξενα των εκλογών συγκαταλέγεται και η εκλογή στην Ευρωβουλή της Μαριάνα Πετίρ η αντιπρόεδρος του Κόμματος των Αγροτών της Κροατίας.
Λίγες ώρες μετά την νίκη της, η Πετίρ δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί τις με τις ενώσεις των γεωργών και των ψαράδων της χώρα της, για να ακουστεί η φωνή των αγροτών στην Ευρωβουλή.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Ευρωβουλή

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget