Εφτιαξε τρίκυκλο που κινείται με τον ήλιο και υπόσχεται οικολογική μεταφορά



Το οικολογικό μοτοποδήλατο του Κρητικού μηχανολόγου - μηχανικού Μανώλη Τσικανδυλάκη αποτελεί τη νέα σχεδιαστική πρόταση για πλήρως οικολογική μεταφορά με ενεργειακή αυτονομία, χάρη στην ηλιακή ενέργεια. Η επιχειρηματική του πρόταση, που του χάρισε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας MESUP, ήταν η κατασκευή υβριδικών ηλιακών τρίκυκλων μοτοποδηλάτων ή αλλιώς Sunnyclist. Και ήδη το πρώτο από αυτά έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους του Ηρακλείου.

 Η ιδέα για την κατασκευή του Sunnyclist, όπως αναφέρει το prismanews.gr, ήρθε πριν από τρία χρόνια, με αφορμή μια συζήτηση που είχε ο μηχανολόγος με έναν φοιτητή, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα ηλιακό δίκυκλο ποδήλατο ως εργασία στη σχολή του. Ενα τέτοιο δίκυκλο όμως δεν θα ήταν εφικτό, καθώς το ηλιακό πάνελ χρειάζεται χώρο, οπότε σκέφτηκε να κατασκευάσει ένα οικολογικό, αυτόνομο όχημα και παράλληλα να προωθεί και την ποδηλασία. Ετσι η ιδέα του εξελίχτηκε σε ένα υβριδικό ηλιακό τρίκυκλο.
 Το όχημα μπορεί να διανύσει 17.000 χιλιόμετρα τον χρόνο δίχως να μπει ποτέ στην πρίζα, ούτε να χρειαστεί ποτέ να εφοδιαστεί με καύσιμα, αφού είναι αυτόνομο και η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί από τον ήλιο μέσα σε μία μέρα από το φωτοβολταϊκό του πάνελ. Οπως τόνισε ο κατασκευαστής του, το Sunnyclist μπορεί να βγει στην παραγωγή και να καλύψει τις ανάγκες του τουρισμού στη χώρα μας, και μάλιστα να προωθήσει έναν οικολογικό τουρισμό. Μπορεί επίσης να αλλάξει το τοπίο των μετακινήσεων και αργότερα να μπει στις πόλεις.
 Το design του Sunnyclist ακολουθεί τις απαιτήσεις της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ηλιακή και ανθρώπινη ενέργεια για μια σίγουρη και οικολογική μετακίνηση.


οικολογικό μοτοποδήλατο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget