Πολύτεκνος με 12 παιδιά θα πληρώσει φόρο όσο το μισό του εισοδήματος του!



Την απόγνωση και το αδιέξοδο, που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια στην Ελλάδα, μετέφερε μιλώντας στο radio1d.gr ο Πρόεδρος   του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων  Νομού Θεσσαλονίκης ‘’Οι Άγιοι  Πάντες ‘’ Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος. Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε μέσα από το ψηφοδέλτιο του στον πρωθυπουργό ένας πατέρας 8 παιδιών, που θα πληρώσει 440 ευρώ φόρο για το αυτοκίνητο του, ανέφερε το «οικονομικό διωγμό» που υφίσταται η πολύτεκνη οικογένεια στην Ελλάδα.

 Κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαξίωση της πολύτεκνης οικογένειας και ανέφερε το παράδειγμα του πατέρα 12 παιδιών που με εισόδημα 39.000 ευρώ θα πληρώσει φόρο 20.500 ευρώ φέτος. Όπως είπε, η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στην ομοσπονδία πολυτέκνων ότι η φορολόγηση τους θα γίνει με βάση τη φορολογία του 2009, κάτι που όμως δεν έπραξε.
 Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα. «Πολύ σύντομα θα είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας. Μπορούσαμε να κάνουμε υπομονή αλλά όχι κι έτσι. Σήμερα που συρρικνώνεται ο ελληνισμός γιατί δεν παίρνουν μέτρα;», τόνισε και σημείωσε οτι και τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται σε κατάρρευση εξαιτίας της υπογεννητικότητας.
 Επεσήμανε ότι η φορολογία πρέπει να είναι δίκαιη και να πληρώνει ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Ανέφερε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν προβλέπει καμία άλλη εξαίρεση παρά μόνο για την πολύτεκνη οικογένεια. «Αν δε θέλουν τους Έλληνες, να μας το πουν» κατέληξε.
  

Danioliptes.gr

Πολύτεκνος,φόρος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget