Κ. Παπασπύρου: Βγήκαμε στις αγορές, ο κόσμος όμως δεν βγήκε ούτε στη… λαϊκή



Στα ίδια και ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ήταν κόστος του Πασχαλινού τραπεζιού σύμφωνα με την έρευνα και τις εκτιμήσεις του ΙΝΕΜΥ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.Από την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων σε Σούπερ Μάρκετς, Λαϊκές Αγορές αλλά και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, τα κρεατικά εμφανίζονται κατά μέσο όρο 4,51% φθηνότερα, με την τιμή του αρνιού να υποχωρεί κατά
5,26%, ενώ οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων κατέγραψαν οριακές πτωτικές τάσεις της τάξεως του 2,18%.
Η τιμοληψία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 8 με 15 Απριλίου 2014 και περιλαμβάνει προϊόντα που ανήκουν τόσο στην κατηγορία των λαχανικών – φρούτων όσο και σε αυτή των κρεάτων.
Σχετικά τις εκτιμήσεις για την κίνηση της αγοράς τις ημέρες του Πάσχα σύμφωνα με τους εμπόρους τα πράγματα δεν πήγαν καλά.
Η αγοραστική κίνησης ήταν σαφώς υποτονική ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων ήταν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.
Στη Λιβαδειά σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ και πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Παπασπύρουο τζίρος στα καταστήματα της πόλης ήταν πεσμένος μέχρι και 50% σε σχέση με πέρσι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που η πτώση είναι περίπου στο 35%.
«Η συγκυβέρνηση διατυμπανίζει ότι βγήκαμε στις αγορές όμως η πραγματικότητα είναι ότι με τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται ο κόσμος δεν έχει χρήματα να πάει ούτε μέχρι τη… λαϊκή αγορά και αυτό αποτυπώνεται στην μεγάλη πτώση της αγοράς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασπύρου και απεύθυνε κάλεσμα στο καταναλωτικό κοινό να συνεχίζει να προτιμά τα τοπικά καταστήματα της Λιβαδειάς που «εγγυώνται άριστη ποιότητα στις χαμηλότερες τιμές.


Πηγή http://www.tabloid24.gr

Παπασπύρου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget