Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ελλάδα. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε;



Κάπου το έχουμε ξαναδεί το έργο. Οι έρημοι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι μαύρες λιμουζίνες με τους αξιωματούχους που επισκέπτονται την Ελλάδα.Σε μία χώρα που γέννησε την Δημοκρατία απαγορεύτηκαν για ακόμη μία φορά οι συγκεντρώσεις από την Ελληνική Αστυνομία επειδή μας επισκέφτηκε ο Γερμανός Πρόεδρος.

 Το ίδιο σκηνικό είχε λάβει χώρα με την έλευση της Καγκελαρίου Μέρκελ (χαρακτηριστική ήταν η εικόνα όπου Σαμαράς και Μέρκελ περπατούσαν γύρω από το έρημο Μέγαρο Μαξίμου), αλλά και όταν ήρθε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε.
 Κλειστοί δρόμοι, και φιμωμένα στόματα για να δείξουμε στους αξιωματούχους που έρχονται ότι είμαστε μια «πολιτισμένη» χώρα, πόσο μάλλον τώρα που έχουμε αναλάβει και την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Η ανακοίνωση της Αστυνομίας ήταν σαφής:
 «Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, λόγω της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 08:00 ώρα της Πέμπτης 6 Μαρτίου 2014 έως και την 19:00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία».
 Με ποιο δικαίωμα, για λόγους δημόσιας ασφαλείας, να απαγορεύεται στον κόσμο το βασικό δικαίωμα του, αυτό της διαμαρτυρίας; Με ποια αιτιολογία μας υποδεικνύει ο κάθε ξένος αξιωματούχος πως θα κινηθούμε και πώς θα συμπεριφερθούμε στην ίδια μας την πόλη; Και το κυριότερο από όλα, τι κυβέρνηση είναι αυτή που δεν είναι υπερήφανη για τους πολίτες της και προσπαθεί με τεχνάσματα, όπως η απαγόρευση των συναθροίσεων, να δείξει το πρόσωπο που θέλει ο Ευρωπαίος, και όχι αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα;
 Ευτυχώς κάποιοι δεν τους άκουσαν και προχώρησαν σε κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, δυστυχώς τα ΜΑΤ ήταν για πολλοστή φορά εκεί και ακολουθησαν οι γνωστές σκηνές βίας και τρομοκρατίας. Αλλά είπαμε, η Αστυνομία κάνει την δουλειά της. «Αμύνεται» όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας!
 Όταν έχεις μια κυβέρνηση και τους Υπουργούς οι οποίοι έχουν μάθει να συμφωνούν σε όλα με τους δανειστές μας, και προβάλλουν ως επιχειρήματα παραδείγματα με σαλάμια(!) τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά. Μόνο απαιτήσεις έχουμε δει από τους «φίλους» μας Γερμανούς. Ούτε μια συγγνώμη δεν έχουμε ακούσει, όχι μόνο για το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, αλλά και για ότι έχει προκαλέσει η δική τους πολιτική λιτότητας(4.000 αυτοκτονίες, 27% ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων).
 Αλλά στην Ευρωπαϊκή οικονομική «ζούγκλα» επικρατεί το δίκιο του ισχυρού. Μαντέψτε ποιος είναι ο ισχυρός στην περίπτωση της Ελλάδας.
  

Danioliptes.gr

ΘΗΒΑ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget