Σύλλογος Φοιτητών Γεωπονίας: Όχι στην απελευθέρωση των φαρμάκων που ζητάει η κυβέρνηση



Ο Σύλλογος Φοιτητών Γεωπονίας πήρε ξεκάθαρη απόφαση απέναντι στην κίνηση της κυβέρνησης, όσον αφορά στην ‘’απελευθέρωση’’ της πώλησης γεωργικών φαρμάκων. Η μεθοδευμένη κίνηση παραβλέπει τόσο τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή όσο και το περιβαλλοντικό κόστος, εξισώνοντας το πτυχίο της πενταετούς φοίτησης (καταργώντας έμπρακτα τα συνδεδεμένα με αυτό επαγγελματικά δικαιώματα) με ολιγόωρα σεμινάρια.

 Η διασφάλιση της εποπτείας πτυχιούχου Γεωπόνου κατά την πώληση γεωργικών φαρμάκων διασφαλίζει όχι μόνο την δημόσια υγεία από την αλόγιστη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών, αλλά μειώνει και το κόστος για τον αγρότη οποίος πληρώνει μόνο το γεωργικό φάρμακο και όχι την διάγνωση.
 Έτσι, η κίνηση της κυβέρνησης , θυσιάζει την αγροτική παράγωγη καθώς υπερδιπλασιάζει το κόστος για τον αγρότη και ρισκάρει την δημόσια υγεία δίνοντας την δυνατότητα εμπορίας επικινδύνων φαρμάκων σε ανεκπαίδευτα άτομα στο βωμό του κέρδους μεγάλων καταστημάτων, καταστρέφοντας και τους μικρομεσαίους γεωπόνους.
 Την στιγμή που τόσο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους όσο και η δημόσια υγεία καταρρέουν, μια τέτοια μεθοδευμένη κίνηση από πλευράς κυβερνώντων μόνο καταστροφικές συνέπειες μπορεί να έχει για την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Ο Σύλλογος Φοιτητών Γεωπονίας καταγγέλλει την κυβέρνηση και την κίνηση αυτή.


http://www.ertopen.com/

Σύλλογος Φοιτητών Γεωπονίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget