Vodafone, WIND μαζί και επίσημα



Η Wind και η Vodafone, προκειμένου να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος αλλά και να προσφέρουν αρτιότερη κάλυψη στην πελατειακή τους βάση σε όλη την Ελλάδα, σε λίγες μέρες "ενώνουν τις δυνάμεις τους" και τα ήδη εγκατεστημένα δίκτυά τους κυρίως στην περιφέρεια και σε επιλεγμένες αστικές περιοχές. Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, τη διαχείριση του ενοποιημένου αυτού δικτύου αναλαμβάνει καινούργια, συσταθείσα γι' αυτό το σκοπό, εταιρεία, η Victus Networks.

 Η Victus Networks - στην οποία οι Vodafone και WIND συμμετέχουν με ποσοστό 50% η καθεμία - θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 10 Μαρτίου και θα διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του ενοποιημένου δικτύου πρόσβασής τους (σταθμοί βάσης) παρέχοντας τις αντίστοιχες υπηρεσίες προς τις δύο εταιρείες. Η Victus έχει στελεχωθεί με εργαζόμενους που μεταφέρονται από τις WIND και Vodafone χωρίς αλλαγές στoυς υπάρχοντες όρους απασχόλησής τους και των οποίων το αντικείμενο εμπίπτει στη δραστηριότητα της νέας εταιρείας. Βάσει των όρων της σχετικής συνεργασίας η Vodafone συνεχίζει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα (καθώς και την αποκλειστική διάθεση 3G UMTS900 για περαιτέρω βελτίωση της κάλυψης αυτής), ενώ η WIND συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το έργο εκσυγχρονισμού του δικού της δικτύου.
 Οι δύο εταιρείες αναμένουν πως η συνεργασία τους για τη μερική κοινή χρήση των αντίστοιχων δικτύων θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού - συμβάλλοντας, παράλληλα, στην άμεση και έμμεση απασχόληση. Το σχετικό πρόγραμμα επενδύσεων, άλλωστε, εκτιμούν ότι θα έχει έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας, συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Όσον αφορά στον τελικό καταναλωτή, η συνεργασία αυτή των WIND και Vodafone στόχος είναι να έχει συγκεκριμένα πρακτικά ωφέλη: να επιταχύνει, αφενός, τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας (που θα ωθήσουν και τις σχετικές υπηρεσίες στο επόμενο επίπεδο) και να επιτρέψει, αφετέρου, τη σημαντική αύξηση ευρυζωνικών ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και των δύο, ακόμη και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Με την εμπορική άνοδο και στην Ελλάδα - παρά το κακό οικονομικό κλίμα - των smartphones αλλά και των tablets, η ανάγκη για γρήγορη σύνδεση στo Internet παντού είναι αυτή που θα χαρακτηρίσει το περισσότερο ενεργό τμήμα του καταναλωτικού κοινού τα επόμενα χρόνια. Ευχόμαστε η συνεργασία αυτή των WIND και Vodafone να υποβοηθήσει τόσο αυτήν, όσο και τη... "βασική" ανάγκη της απροβλημάτιστης επαφής με τα δίκτυά τους για κλήσεις και μηνύματα σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, όσο μακρινή ή απρόσιτη κι αν είναι. Όχι το ευκολότερο ακριβώς, μα όχι και αδύνατο!


Πηγή: athinorama.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget