Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή στον οδηγό του ΟΑΣΘ που κατέβασε αφρικανούς επιβάτες από το λεωφορείο



Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, και πρόστιμο 1000 ευρώ, επέβαλε το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος οδηγού του ΟΑΣΘ, ο οποίος κατηγορείτο ότι υποχρέωσε δύο αφρικανούς επιβάτες να αποβιβαστούν από το λεωφορείο, υποστηρίζοντας ότι ήταν λαθρεπιβάτες.Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για άρνηση παροχής υπηρεσίας για λόγους ρατσιστικής συμπεριφοράς.

 Η υπόθεση ήρθε στο φως, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από αναφορά που έκανε ομάδα δικηγόρων, καταγγέλλοντας τον  οδηγό για ρατσιστική συμπεριφορά.
 Επικαλούμενοι μαρτυρία επιβάτιδας, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι ο καταγγελλόμενος επιτέθηκε φραστικά στους υπόλοιπους επιβάτες, που θορυβήθηκαν από τη συμπεριφορά του και απευθυνόμενους προς το μέρος τους φέρεται να είπε ότι είναι χρυσαυγίτης, επιδεικνύοντας -κατά την ίδια μαρτυρία- μενταγιόν που φορούσε με το σύμβολο του κόμματος.
 Η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη.
 Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο ίδιος έκανε έλεγχο στους δύο επιβάτες, επιμένοντας ότι όντως δεν είχαν εισιτήρια. Διέψευσε ακόμη τα όσα κατήγγειλε η αυτόπτης μάρτυρας ότι ακολούθησαν μετά το περιστατικό.
 Προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι δεν τρέφει ρατσιστικά αισθήματα, επιστράτευσε ως μάρτυρα υπεράσπισης αλλοδαπό φίλο του.


Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget