Νέο διευρυμένο ωράριο για τα Μουσεία, από τον Απρίλιο



Σύσκεψη με τους διευθυντές των Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων που αναβαθμίζονται εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Παναγιωτόπουλο.
 «Όλα δείχνουν ότι ο τουρισμός φέτος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Θέλουμε η συμμετοχή του πολιτισμού στην τουριστική εκτίναξη της χώρας να είναι όλο και πιο σημαντική.
Η επέκταση του ωραρίου και η αναβάθμιση των 33 μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που καλύπτουν το 95% της επισκεψιμότητας είναι ένα σχέδιο εθνικό. Και η δική σας συμβολή σε αυτό είναι καθοριστική», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, υποδεχόμενος τους διευθυντές και τις διευθύντριες των Εφορειών Προϊστορικών, Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στις οποίες υπάγονται διοικητικά τα σημαντικά μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, που εντάσσονται στο φιλόδοξο σχέδιο που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου.

Από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου

Ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τους διευθυντές και τις διευθύντριες των Εφορειών, τους κάλεσε να συνεισφέρουν στην προετοιμασία των 33 μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, ώστε να μπορούν να υποδέχονται τους τουρίστες χωρίς πρόβλημα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα, από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, συζητήθηκαν τα θέματα των πόρων, του προσωπικού, της προσβασιμότητας, της καθαριότητας, της πληρότητας των πωλητηρίων και κυλικείων, της ασφάλειας και πυρασφάλειας, του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και της διαδικτυακής προβολής.


Πηγή: naftemporiki

ΜΟΥΣΕΙΑ,ΘΗΒΑ,ΕΡΓΑΣΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget