Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

επιστολή του Γ. Μουλκιώτη, προς τους Βουλευτές της Περιφ. Εν. Βοιωτίας, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Οργανισμό ΚωπαϊδοςΚύριοι Βουλευτές,
 Συζητείται στην Βουλή κατ΄ άρθρο το σχέδιο νόµου, που αναφέρεται στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοµικών προσώπων και υπηρεσιών του δηµοσίου τοµέα και όπου προβλέπει µεταξύ άλλων καταργούµενων φορέων, την κατάργηση του αυτοχρηµατοδοτούµενου και µη επιβαρύνοντος τον κρατικό προϋπολογισµό, Οργανισµού Κωπαϊδας και µεταφορά του, µετά τις 1-10-2014, ως οργανική µονάδα στην Γενική ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 Σας έχουµε ήδη γνωστοποιήσει τις απόψεις µας, που αποτελούν οµόφωνες αποφάσεις όλων των φορέων της Περ. Ενότητας Βοιωτίας και την αντίθεσή µας σε όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο 14.
 Εµείς πιστεύουµε, ότι ο υφιστάµενος Οργανισµός Κωπαϊδας, πρέπει να µετεξελιχτεί σε νέο φορέα δηµόσιου χαρακτήρα, µετά όµως από απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου, ως προς την οργάνωση της µεταβιβαζόµενης αρµοδιότητας, την νοµική µορφή και λειτουργία του, µε συµµετοχή της Περιφέρειας, των ∆ήµων και των φορέων των αγροτών, αφού προηγηθεί εκκαθάριση και απογραφή µε ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο ανήκει, µεταβίβαση της περιουσίας του στον νέο φορέα και διατήρηση του υπηρετούντος προσωπικού.
 Το σχέδιο νόµου, χωρίς να λάβει υπ΄ όψιν του καµία από τις παρατηρήσεις µας, που έγκαιρα κοινοποιήθηκαν στον Υπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και κατατέθηκαν στην συνεδρίαση της αρµόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, προβλέπει την µεταφορά του Οργανισµού Κωπαϊδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως υπηρεσία, µεταβιβάζοντας όλα τα χρέη και κρατώντας το ελληνικό δηµόσιο την κινητή και ακίνητη περιουσία, µε ταυτόχρονη θέση του προσωπικού, σε διαθεσιµότητα
 Η τυχόν ψήφιση του συγκεκριµένου άρθρου, ως έχει, πέραν της αντικειµενικής αδυναµίας να λειτουργήσει ο Οργανισµός, ως υπηρεσιακή δοµή της περιφέρειας, περιλαµβάνει ζητήµατα, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση µε διατάξεις νόµων και εξ αυτού, θα δηµιουργήσει δισεπίλυτα προβλήµατα και σοβαρή κατάσταση, που θα ανακύψουν άµεσα και θα είναι αρνητικοί και ανασταλτικοί παράγοντες, στην λειτουργία του µεταφερόµενου οργανισµού.

Ειδικότερα και ενδεικτικά, µε το άρθρο 14 του Ν/Σ:

1. ∆εν µεταβιβάζεται καµία αρµοδιότητα, στην περιφέρεια, διότι το άρθρο 14, προβλέπει µεταβίβαση µόνο των σκοπών του οργανισµού (άσχετα µε τον τίτλο του άρθρου).
 2. Η Περιφέρεια, µετά τον «Καλλικράτη», δεν έχει υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων, όπως είναι ο Οργανισµός Κωπαϊδας.
 3. Λόγω του χρόνου λήξης της θητείας των αιρετών οργάνων της Περιφέρειας, δεν µπορεί να γίνει τροποποίηση του Οργανισµού της, (άρθρο 241 παρ. 6 Ν.3852/2010), ώστε να ενταχθεί ο µεταφερόµενος Οργανισµός, στην ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής. Έτσι ο Οργανισµός, ως µεταφερόµενη Υπηρεσία παραµένει αιωρούµενος (!!!).
 4. Η διαθεσιµότητα του προσωπικού από 1-10-2014, θα καταστήσει αδύνατη την ενηµέρωση, αλλά πολύ περισσότερο την προβλεπόµενη απογραφή, αφού η υπό σύσταση επιτροπή, συγκροτείται εντός µηνός (από 1-10-2014) από την κατάργηση του Οργανισµού, όπου δεν θα υπάρχει προσωπικό.
 5. Ο νόµος προβλέπει ότι η ίδρυση, συγχώνευση ή κατάργηση ΟΕΒ, όπως ο Οργανισµός Κωπαϊδας, ανήκει την αποκλειστική αρµοδιότητα του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, που εν προκειµένω δεν προσυπογράφει το άρθρο στο νοµοσχέδιο.
 6. ∆εν καταργούνται οι νόµοι, που κατά καιρούς προβλέπουν διάφορες ρυθµίσεις για τον Οργανισµό Κωπαϊδας.
 Με τέτοιες προβλέψεις ή παραλείψεις, σε βάρος των κληρούχων και του Οργανισµού Κωπαϊδας, ανακύπτουν τέτοιας φύσεως ουσιαστικά προβλήµατα, που αναδεικνύουν προχειρότητα και αναγκαστικά επιτάσσουν, να µην ψηφιστεί το σχετικό άρθρο 14.
 Εµείς, εκτός των όσων έως σήµερα έχουµε αναφέρει, σε κοινοποιηθέντα προς εσάς έγγραφα, έχουµε υποχρέωση να σας καταστήσουµε κοινωνούς των προαναφερθέντων προβληµατισµών, που προκύπτουν από την απλή ανάγνωση του άρθρου 14 και των ισχυόντων νόµων.

Κύριοι Βουλευτές,

Πέραν των ανωτέρω, σας επισηµαίνουµε, ότι στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου της 26-2-2014, οµόφωνα αποφασίστηκε :
 - Να ζητήσουµε να αποσυρθεί το άρθρο 14 του νοµοσχεδίου,
 - Σε περίπτωση ψήφισης του άρθρου 14, η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης στο Συµβούλιο της Επικρατείας και σε άλλα αρµόδια δικαιοδοτικά όργανα.

Με εκτίµηση

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

ΜΟΥΛΚΙΩΗΣ,ΘΗΒΑ,ΚΩΠΑΙΔΑ

Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[disqus][facebook][blogger]

θηβα real news

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget