Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



Ζούμε όλοι μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα την ανησυχία και την ανασφάλεια που κυριαρχεί σε εκατοντάδες χωριά της περιοχής μας. Στους φτωχούς και τους μικρομεσαίους αγρότες της Στερεάς , που φαίνεται να ετοιμάζονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.Δεν είναι η πρώτη φορά που η φτωχομεσαία αγροτιά, με τα μηχανήματα της, βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Θύμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)της της Ε.Ε, που κάθε χρόνο χειροτερεύει τη θέση της αγροτιάς και την καταδικάζει, σε φτώχεια και ξεκλήρισμα. Η διαφορά που υπάρχει από τις προηγούμενες χρονιές, είναι πως η φωνή της απόγνωσης είναι φέτος πιο δυνατή μια και δεν μπορούν να επιβιώσουν, δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη.

 Ήδη βιώνουν πρωτόγνωρη φτώχεια, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά μικρών φτωχών αγροτών την τελευταία 10ετία ξεκληρίστηκαν, έφυγαν από το επάγγελμα
 Οι μικρομεσαίοι αγρότες διαμαρτύρονται με το δίκιο τους για την τεράστια επιβάρυνση τους από το τρίτο μνημόνιο του 2013.
 Πρόκειται για μια άγρια επίθεση που εκδηλώνεται με παλιά και νέα σκληρά, αντιαγροτικά μέτρα, όπως : η άγρια φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα και στα αγροτεμάχια από το νέο έτος, τα χαράτσια για τα σπίτια και τις αποθήκες, για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις άδειες των γεωτρήσεων και τις σταυλικές εγκαταστάσεις, για τις μειώσεις στις επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων, για τις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και στις καλλιέργειες που θα επιβληθούν με τη νέα ΚΑΠ, τις κατασχέσεις για χρέη από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και τις απειλές ότι θα τους πάρουν τα σπίτια και τη γη τους κ.α.
 Όλα αυτά συνοδεύονται με την επανεμφάνιση των αγροτοδικείων που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των αγροτών, ώστε να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
 Ειδική αναφορά έγινε στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι κινδυνεύουν, άμεσα, με αφανισμό, καθώς προχωράει γοργά η η συγκέντρωση της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και παραγωγής σε λίγα χέρια..
 Μέσα από νέους φόρους και χαράτσια που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση μόνο το 2013, στα πλαίσια και των μέτρων της Ε.Ε, τους αφαιρείται ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής σε απαγορευτικά επίπεδα.
 Οι συνέπειες Θα είναι βαριές, αφού με τις απελευθερωμένες αγορές από τις πολιτικές της ΕΕ, θα γίνουν ακόμα φτηνότερα τα ομοειδή εισαγόμενα προϊόντα και η καταστροφή των φτωχομεσαίων κληρούχων όσων έχουν απομείνει θα ‘ναι δεδομένη, αφού θα είναι ασύμφορο να παράγουν.
 Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το Κ.Κ.Ε εκφράζουν την ενεργό συμπαράσταση τους στους μικρομεσαίους αγρότες που αποφασίζουν να κινητοποιηθούν ενάντια στις πολιτικές που εξειδικεύοντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, καταδικάζουν σε απίστευτη φτώχεια και μιζέρια την ζωή της υποθηκεύοντας ταυτόχρονα το μέλλον της ίδιας της αγροτιάς και των παιδιών της.
 Ασκούμε έντονη κριτική στα κόμματα του ευρωμονόδρομου ( Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ. ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και της πολιτική της Ε..Ε όπως εξελίχθηκε διαχρονικά.
 Δεν παραλείπουμε την αναγκαία αναφορά μας στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
 Σχετικά δε με την ανάγκη μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα μας που προβάλλει το Κ.Κ.Ε, σημειώνεται:
 Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα. Έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες σε ανθρώπινο δυναμικό, σε ύλες, σε ορυκτό πλούτο.
 Όλα αυτά πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία. Το ίδιο και η γη.
 Αυτό δε σημαίνει ξεκλήρισμα, αντίθετα προστατεύει από αυτό τους μικρομεσαίους αγρότες.
 Σημαίνει ότι κάθε αγρότης έχει δουλειά, προστασία της παραγωγής του, μέλλον, είτε στην κρατικά οργανωμένη αγροτική μονάδα, είτε στον παραγωγικό συνεταιρισμό. Σημαίνει ότι θα έχει δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες στην Πρόνοια και στην Παιδεία, δικαίωμα στις διακοπές, αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.
 Στην ίδια κατεύθυνση ο παραγωγικός συνεταιρισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς μπορεί να συνενώσει τους παραγωγούς, να μειώσει αισθητά το κόστος παραγωγής με την ολόπλευρη στήριξη του κράτους, να αυξήσει θεαματικά την παραγωγή. Εξασφαλίζει κάλυψη της παραγωγής και του κόπου των αγροτών, καθώς τα προϊόντα τους θα συγκεντρώνονται από την κρατική μηχανή, χωρίς το φόβο "κανονιών" και το άγχος της πώλησης και ένα μέρος τους θα διακινείται από τους ίδιους του συνεταιρισμούς.
 Με αυτή την πρόταση, που πρέπει να γίνει κυρίαρχη στους φτωχούς αγρότες, μπορεί να δοθεί απάντηση στην σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα.
 Σε αυτό το πλαίσιο μπορούν και πρέπει να συνεχιστούν οι αγώνες ενάντια στην άγρια φορολόγηση και τα κάθε είδους χαράτσια, την μετατροπή της γης σε
 βιομηχανική και την κοροϊδία των φωτοβολταϊκών, τις αυξήσεις στη ΔΕΗ κ.α, καθώς επίσης, για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών εγχώριων προϊόντων, που μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και να αναπτύξουν κλάδους της εγχώριας βιομηχανίας και μεταποίησης, εξασφαλίζοντας και θέσεις εργασίας, για τα ζητήματα Παιδείας, Υγείας κ.α.

OI ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
 ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget