Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για τη διαθεσιμότητα



Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κήρυξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Στην απόφαση προβλέπεται κοινό συλλαλητήριο με ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα, Προπύλαια και ΣτΕ στις 10.30 π.μ., καθώς και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, για το ίδιο θέμα. Στην Αθήνα, η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Kλαυθμώνος στη 1 το μεσημέρι μαζί με τους υπαλλήλους των ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

 Η ΟΛΜΕ αποφάσισε επίσης:
     Περιοδείες και συνεντεύξεις τύπου σε όλη τη χώρα. Συνέντευξη τύπου στην Αθήνα Τετάρτη 29/1/14 στις 12 μ με ΠΟΕ-ΟΤΑ.
    Την Πέμπτη 30-1-14, συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ στις 10 π.μ., ημέρα εκδίκασης προσφυγής των γονιών μαθητών των ΕΠΑΛ των τομέων που καταργήθηκαν και δεν λειτούργησαν στη Β΄τάξη.
    «Κανείς μαθητής και η οικογένειά του χωρίς στέγη, φαγητό, ρεύμα και περίθαλψη». Κοινή διαμαρτυρία με Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας την Πέμπτη 30-1-14, στο Υπουργείο Εσωτερικών (Πλ.Κλαυθμώνος) στη 1 το μεσημέρι.
    Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την ημέρα συνάντησης της τρόικας με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
    Κιόσκι ενημέρωσης στην Πλατεία Κλαυθμώνος, μαζί με όλους τους διαθέσιμους (εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, διοικητικοί πανεπιστημίου) του δημοσίου.
    Στήριξη της αυτοκινητοπορείας ενάντια στις διαθεσιμότητες, την ανεργία και τις απολύσεις από όλη τη χώρα (Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη-Λάρισα-Αθήνα) στα μέσα του Φλεβάρη.
 Την ίδια ώρα, ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, (ETUCE), εκφράζει «την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΟΛΜΕ να σταματήσει τη σοβαρή πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα».
 «Τα μνημόνια επηρεάζουν επίσης τον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης σε πρωτοφανές βαθμό. Αυτή η προσέγγιση υπονομεύει σοβαρά την ανάκαμψη από την κρίση και είναι πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι υπονομεύει το μέλλον των ελληνικών γενεών» αναφέρεται στο ίδιο ψήφισμα.


efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget