Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών - Προσφυγή στο ΣτΕ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση



Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που αφορά το πλαφόν στη συνταγογράφηση κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κατάθεση ατομικών αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων για κάθε γιατρό «που παρακωλύεται στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος λόγω του απαράδεκτου αυτού μέτρου». «Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν οι ασθενείς χωρίς την ενδεδειγμένη θεραπεία. Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι είναι στο πλευρό κάθε γιατρού προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην απρόσκοπτη συνταγογράφηση με βάση κριτήρια επιστημονικά και όχι λογιστικά» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ.

 Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να αποστέλλουν email στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr για τις ενστάσεις τους σχετικά με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο στη μηνιαία δαπάνη συνταγογράφησης για δύο λόγους: 1) για να δηλώσουν τα αιτήματα τροποποίησης του πλαφόν τους σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων και 2) διότι η ενέργεια αυτή  πέραν του ενημερωτικού χαρακτήρα, έχει νομική αξία.
 «Σε περίπτωση που, εξαιτίας αυτού του αδόκιμου μέτρου, κάποιος γιατρός αντιμετωπίσει ποινικές, αστικές ή πειθαρχικές ευθύνες, για σωματική βλάβη ή βλάβη στην υγεία του ασθενή του, λόγω έλλειψης δυνατότητας συνταγογράφησης των απαραίτητων φαρμάκων , με την αποστολή του ως ανωτέρω υποδεικνυόμενου email, θα υπάρχει η έμπρακτη απόδειξη ότι ο γιατρός είχε ήδη επισημάνει στον ΕΟΠΥΥ τις ενστάσεις του για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων» τονίζεται στην ανακοίνωση.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget