Aνακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ - Δημοσιογράφων ΕΡΤ



«Εκλογές δεν γίνονται με την ΕΡΤ κλειστή».
«Η ΕΡΤ θα μείνει ανοιχτή και θα ναι η φωνή του κάθε αγωνιστή».«Τίποτα δεν μας σταματά, την ΕΡΤ θα την ανοίξουμε χωρίς το Σαμαρά».Εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι στον πολύμηνο αγώνα τους, βρέθηκαν σήμερα Πέμπτη μπροστά στην κεντρική πύλη του Ραδιομεγάρου στην Αγ. Παρασκευή διαδηλώνοντας για άλλη μια φορά την πίστη τους στον αγώνα για ανοιχτή και δυνατή ΕΡΤ.Η απάντηση της κυβέρνησης και των ΔΤ- ΝΕΡΙΤ ήταν να στείλουν και πάλι στο Ραδιομέγαρο και στη λεωφόρο Μεσογείων τις κλούβες των ΜΑΤ. 

Είχε προηγηθεί μια εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση για τα επίσημα εγκαίνια του κέντρου του συνεχιζόμενου αγώνα, των εγκαταστάσεων του ERTOPEN, στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων, απέναντι από το  Ραδιομέγαρο, που είναι το κέντρο ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Στην τελετή των εγκαινίων και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας παρακολούθησε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και συλλόγων εργαζομένων, υποψήφιοι Δήμαρχοι της Αγ. Παρασκευής Γιαννακόπουλος Βασίλης και Σταθόπουλος Γιάννης  κ.α. που όλοι μαζί διατράνωσαν την θέληση τους για το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναφορά στην νομιμότητα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.  
Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην οποία ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είχαμε πει από τις 11 Ιουνίου ότι όσο είμαστε όρθιοι θα αγωνιζόμαστε και θα τους δώσουμε ένα μάθημα διαφορετικό, ένα μάθημα που δεν έχει βία, αλλά θα έχει τα χαρακτηριστικά ενός ανυποχώρητου αγώνα με κατάθεση ψυχής. Το παράδειγμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, που κράτησαν ανοιχτό ότι προσπάθησε να κλείσει η κυβέρνηση, το ακολούθησαν πολλοί κλάδοι εργαζομένων στη συνέχεια. Όταν μας έβγαλαν τον Νοέμβριο από το Ραδιομέγαρο, με το απαράμιλλο πάθος και αγωνιστικότητα όλων μας δημιουργήσαμε την υποδομή για να συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια, να ενισχύσουμε έναν δίκαιο αγώνα, για να αφήσουμε κορυφαίο παράδειγμα ζωής στα παιδιά μας…
Η καθοριστική συμμετοχή της ΠΟΣΠΕΡΤ απ’ την αρχή του αγώνα θα είναι συνεχής μέχρι την τελική δικαίωση. Θα κρατήσουμε την ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς ζωντανούς μαζί με τους αλληλέγγυους και τους αγωνιστές εργαζόμενους που δίνουν τιτάνιο αγώνα για ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα μέχρι την εσχατιά της Ελλάδος και της διασποράς , και συγχρόνως θα εκπέμψουμε τηλεοπτικό πρόγραμμα και από την Αθήνα, όπως εκπέμπουμε και πλήρες ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Εκπέμπουμε και μέσω δορυφόρου και για το λόγο αυτό η αυταπάρνηση των εργαζομένων στο δίκτυο είναι παροιμιώδης και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό…»
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαβίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: 
«Ο κόσμος των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ παραμένει ενωμένος, μάχιμος, στις επάλξεις για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Η κατάληψη του Ραδιομεγάρου από τα ΜΑΤ τον Νοέμβριο δεν μας διέλυσε, αντίθετα μας πείσμωσε περισσότερο για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ…».  
Ο συντονιστής Βαγγέλης Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων  ανέφερε :     «ότι  αυτή η συνέντευξη θα είναι η πρώτη και η τελευταία έξω από το ραδιομέγαρο, η επόμενη θα είναι μέσα σ΄ αυτό, στα στούντιο δίπλα στον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκι που ήταν προφητικός. Αναφέρθηκε επίσης σε όλες τις προσπάθειες στησίματος του ραδιοφώνου από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και αναφέρθηκε αναλυτικά στα προγράμματα: Πρώτο , Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ, Κόσμος, Πέμπτο και Φιλία, που εκπέμπουν μέσο της  www.ertopen.com. Η εκπομπή του ραδιοφώνου θα είναι σε εικοσιτετράωρη ζωντανή λειτουργία και θα δοθεί έμφαση και σε πολιτικές εκπομπές λόγω της προεκλογικής περιόδου...»
Ο εκπρόσωπος εργαζομένων του ραδιοφώνου Νίκος Τσιμπίδας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε «…στον αγώνα των εργαζομένων, στην υπερπήδηση όλων των εμποδίων που παρουσιάστηκαν και την διεθνή στήριξη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που αγωνίζονται για το αυτονόητο, δηλαδή για πραγματικό δημόσιο φορέα την ΕΡΤ…»
Ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Χάρης Ζαβουδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων «… στον  αγώνα και την καθοριστική σημασία της εκπομπής από τους εργαζόμενους  στην περιφέρεια τονίζοντας ότι η ενότητα στον αγώνα θα φέρει τα επιθυμητά  αποτελέσματα και ότι αυτή τη στιγμή η περιφέρεια πρωτοπορεί σ’ αυτό τον αγώνα  έχοντας σαν γνώμονα το εθνικό συμφέρων, τις τοπικές κοινωνίες και την στήριξη των θεσμών και του συντάγματος…»  
Ο γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ Γαβριήλ Κασιμάτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων «..στις υποσχέσεις και τα ψέματα της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, που η σημερινή πραγματικότητα τα αποκάλυψε. Επίσης αναφέρθηκε στο ανταποδοτικό τέλος των 3€ που μόνο ανταποδοτικό δεν είναι και έχει τη σημασία, που του απέδωσε η κυβέρνηση σαν «χαράτσι». Όσο δε για το ψηφιακό και αναλογικό δίκτυο εκπομπών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ούτε λόγος, όλα τα εκχωρούν στους μεγαλοκαναλάρχες, διαπλεκόμενους μέσω της DIGEA….. 
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουμε τον αγώνα όπως τον ξεκινήσαμε στις 11 του Ιούνη 2013, αρνούμαστε την όποια συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής προσωπικού για το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, αρνούμαστε με τη συμμετοχή μας να νομιμοποιήσουμε τη δημιουργία αυτού του νόθου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα – μορφώματος, αρνούμαστε με τη συμμετοχή μας να νομιμοποιήσουμε τον αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων, από όλη την Ελλάδα, από όλες τις ειδικότητες, που δεν έχουν τη δυνατότητα της συμμετοχής, ούτε καν της υποβολής αίτησης, σε αυτούς τους κατάπτυστους διαγωνισμούς.
Θα νικήσουμε το πιστεύουμε και συνεχίζουμε…»

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ – ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΌΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget