Παραμεθόριος η Μεσσηνία για τον ΟΑΕΔ!



«Πατέρα, έχει η Αγγλία Καλαμάτα;» ρωτούσε ο Βαγγέλης Ιωαννίδης τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στην ταινία «Γαμπρός απ’ το Λονδίνο», έχοντας ανακαλύψει τα… μασκαραλίκια του Κώστα Βουτσά. Στην ίδια λογική κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να ρωτήσει ο οποιοσδήποτε με απλές γνώσεις γεωγραφίας τον ΟΑΕΔ: «Είναι η Μεσσηνία παραμεθόριος;» Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και ειδικότερα στο ερώτημα «Σε ποιους νομούς της παραμεθορίου μπορώ να εγκαταστήσω την επιχείρησή μου και να ωφεληθώ από τον νόμο;» ο αναγνώστης μπορεί ν’ ανακαλύψει μια νέα θεώρηση της γεωγραφίας, η οποία εντάσσει τελευταίες στην τελική λίστα τις επαρχίες Καλαμάτας και Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας.
Αναλυτικότερα η απάντηση έχει ως εξής:
 «Ολες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, κτηνοτροφικές βιομηχανικού τύπου, ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσοστό 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους, εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου. Αντίστοιχα οι ως άνω δραστηριότητες, εφόσον ασκούνται στους νομούς Καβάλας και Δράμας, δύνανται να επιδοτηθούν με ποσοστό 4% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού των επιχειρήσεων, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις επεξεργασίας καπνού, οι οποίες επιδοτούνται με ποσοστό 12%.
 Επίσης επιδοτούνται, με ποσοστό 1%, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, καθώς και στις επαρχίες Καλαμάτας και Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας».
 
Το ΠΑΣΟΚ φταίει!
   
Την Καλαμάτα την έκανε παραμεθόριο το ΠΑΣΟΚ με νόμο του 1989, δηλώνει ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος κλήθηκε να εξηγήσει τα ανομολόγητα και όλα όσα ακούστηκαν περί καταγωγής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με την προνομιακή μεταχείριση της Μεσσηνίας. Το ερώτημα βέβαια είναι απλό. Εν έτει 2013 ποιος λόγος συντρέχει ώστε να είναι σε ισχύ ο νόμος που είχε ψηφιστεί τότε –επιχειρώντας να «ανακουφίσει» την Καλαμάτα από τους σεισμούς– και ο οποίος εντάσσει την Καλαμάτα στις παραμεθόριες περιοχές; Γιατί κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει π.χ. για τη γειτονική Ηλεία –η οποία κάηκε ολόκληρη το 2007– ή για άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες δεν ανήκουν στην παραμεθόριο και έχουν αντιμετωπίσει μεγάλες φυσικές καταστροφές;


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget