Μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από την εφορία



Σε μαζικές κατασχέσεις υπολοίπων από τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα μέτρα κατάσχεσης «εις χείρας τρίτων» προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δείχνουν σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι των εισπράξεων μέσω κατασχέσεων. Ειδικότερα: - 81.582 οφειλέτες βρέθηκαν στο εννεάμηνο απέναντι από μια κατάσχεση για κάποιο χρέος τους προς την εφορία.Ο αριθμός αυτός την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν 48.589.

- μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 κατοικίες και οικόπεδα ενώ στο δεκάμηνο Ιανουαρίου
 - Οκτωβρίου ο αντίστοιχος αριθμός είναι 14.197 ακίνητα. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου
 - Οκτωβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3% αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία συνολικά 11.240 ακίνητα.
 - τα συνολικά έσοδα που εισέπραξε το ελληνικό δημόσιο από ληξιπρόθεσμα χρέη στο 10μηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ.
 Τα βασικά μέτρα κατασχέσεων που λαμβάνει η εφορία για να εισπράξει από τους οφειλέτες του δημοσίου είναι η κατάσχεση εις χείρας τρίτων, όπως οι κατασχέσεις υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων για το ποσό άνω των 1.000 ευρώ το οποίο είναι ακατάσχετο, εισοδημάτων από ενοίκια και απαιτήσεων από πελάτες.
 Επίσης οι εφορίες προχωρούν και σε κατασχέσεις και εκπλειστηριασμούς ακινήτων.


Του Σπύρου Δημητρέλη από capital

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget