Δανειολήπτης γλίτωσε το αυτοκίνητο του που παρανόμως του κατέσχεσε η τράπεζα



Μία καλοστημένη παγίδα έστησε τράπεζα σε δανειολήπτη από την Έδεσσα προκειμένου να του κατασχέσει το ΙΧ αυτοκίνητο του. Ο δανειολήπτης είχε αγοράσει το αυτοκίνητο του με δάνειο ύψους 15.000 ευρώ, το οποίο είχε αποπληρώσει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.
 Συγκεκριμένα, η Credicom Consumer Finance κοινοποίησε πριν από λίγο καιρό ασφαλιστικά νομής στον εν λόγω δανειολήπτη για το αυτοκίνητο του.
Μετά την κοινοποίηση των ασφαλιστικών, ενημέρωσαν ψευδώς το δανειολήπτη οτι αν καταθέσει ένα ορισμένο χρηματικό ποσό, τότε δε θα προχωρήσουν στη δικαστική οδό.
 Ο οφειλέτης κατέθεσε μεν το ζητούμενο ποσό, ωστόσο, η τράπεζα προχώρησε κανονικά στην εκδίκαση των ασφαλιστικών χωρίς να τον ενημερώσει και μάλιστα, στην Αθήνα. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να ερημοδικαστεί ο δανειολήπτης. Λίγες ημέρες αργότερα, δικαστικός κλητήρας του κοινοποίησε στην Έδεσσα την δικαστική απόφαση η οποία περιελάμβανε την κατάσχεση του αυτοκινήτου.
 Ο δανειολήπτης άσκησε Έφεση κατά της απόφασης αυτής, με την οποία αιτήθηκε την αναστολή εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης υποστηρίζοντας πως περιλαμβάνει κατάφορες αδικίες εις βάρος του.
 Ο οφειλέτης είχε δικαστεί παρανόμως στην Αθήνα κι όχι στον τόπο κατοικίας του, ενώ κι η τράπεζα κακώς άσκησε ασφαλιστικά μέτρα νομής, την οποία δεν είχε αποκτήσει ποτέ.
 Να σημειωθεί οτι ο οφειλέτης είχε αποπληρώσει περισσότερο από το 70% της οφειλής, δηλαδή είχε πληρώσει κατά κεφάλαιο και μεγάλο  μέρος των τόκων.
 Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να μπορεί να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του χωρίς φόβο της βίαιης αφαίρεσης του.
 «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική δικαστική απόφαση, καθώς δικαιώθηκε ο Εδεσσαίος δανειολήπτης χωρίς να έχει προσφύγει καν στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά» ανέφερε μιλώντας στο radio1d.gr η δικηγόρος – συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Όπως τόνισε, η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει αφορμή για τους δικάζοντες προκειμένου να σταματήσουν οι άδικες κατασχέσεις των αυτοκινήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια και να σταματήσουν οι τράπεζες να επιδίδουν τα ασφαλιστικά νομής κατά ριπάς.
  

Danioliptes.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget