Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού των δραστών της δολοφονίας αστυνομικού στο Δίστομο



Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού των δραστών της δολοφονίας αστυνομικού στις 02.30 τα ξημερώματα στο Δίστομο, όπου η ΕΛ.ΑΣ. είχε στήσει μπλόκο λόγω των πολλών περιστατικών κλοπών Ι.Χ. που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή. Πέντε άνδρες, που φέρονται να είναι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς, τους ακινητοποίησαν με την απειλή καλάσνικοφ και κατάφεραν να τους αφοπλίσουν. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ένας ένστολος, 37 ετών και πατέρας δύο παιδιών, δέχθηκε τα πυρά ενός εκ των δραστών στο πόδι. Στη συνέχεια, οι δραπέτες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας που φέρει συμβατικές πινακίδες. Ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.
Ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε στο Α.Τ. Ορχομενού.
 Μπλόκα της αστυνομίας έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί και δυνάμεις από την Αθήνα.
 Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενη συμπλοκή αστυνομικών με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων στην περιοχή των Ισθμίων είχε χάσει τη ζωή της μία κοπέλα, ηλικίας 25 ετών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
 Σήμερα 17/06/2013 και περίπου την 02.00 ώρα, στο Δίστομο Βοιωτίας, άγνωστος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 37χρονο Υπαρχιφύλακα, του Τμήματος Ασφάλειας Λειβαδιάς, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης ελέγχου ατόμων.
 Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, αφού ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, κινήθηκαν προς το σημείο για τον εντοπισμό και τον έλεγχό τους.
 Στο σημείο μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς. Ενώ στάθμευαν το όχημα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέντε άτομα, κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, τα οποία με την απειλή βαρύ οπλισμού αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3- A3).
 Στη συνέχεια, όταν κατέφθασε στο σημείο δεύτερο συμβατικό όχημα με δύο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς έβαλε εναντίον τους με πυροβόλο όπλο και ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός, στο δεξί μηρό. Ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε.
 Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. (Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κ.λπ.) και ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget