Θήβα - Έλλειψη αντιοφικών και αντιλυσσικών ορών!



Με φίδια και αδέσποτα έχει γεμίσει η περιοχή, η οποία όμως έχει αδειάσει από οφικούς και αντιλυσσικούς ορούς! Πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρονται σε  επιδρομή φιδιών, από τα οποία μερικά είδη είναι άγνωστα στην Ελληνική  ύπαιθρο, τα οποία μάλιστα σουλατσάρουν στους δρόμους και τις αυλές των σπιτιών… Το γεγονός της αύξησης των συνηθισμένων  φιδιών δεν θεωρείται αφύσικο, καθώς αυτό συμβαίνει  επειδή χάνουν τους βιοτόπους τους, αναζητώντας νερό και τροφή..
 Αφύσικο κυριολεκτικά γεγονός όμως, είναι η έλλειψη αντιοφικού ορού, τουλάχιστον στην περιοχή της  πρ. επ. Θήβας, που έχει γεμίσει από οχιές, που είναι και επικίνδυνες για τον άνθρωπο και γατόφιδα που έχουν πιο ασθενές δηλητήριο.
Πολλά όμως, είναι και τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστ4εί εξαιτίας ορισμένων, που τα εγκαταλείπουν στην ύπαιθρο, είτε στις γειτονιές, με αποτέλεσμα  να πηγαίνουν χαμένες οι προσπάθειες του Δήμους  για στείρωση και αποπαρασίτωση…Το χειρότερο σε αυτή την περίπτωση είναι τα αδέσποτα που δαγκώνουν, καθώς ούτε αντιλυσσικοί οροί υπάρχουν για την συγκεκριμένη αντιμετώπιση, οπότε στην ατυχή περίπτωση που σας συμβεί, αλίμονο σας, όπως ακριβώς έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα….
 Η γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της, όταν στο ύψος του κόμβου Ταχίου, ένα από τους σκύλους της αγέλης, της επιτέθηκε, δαγκώνοντας την στην μέση…
 Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου πληροφορήθηκε ότι δεν διαθέτουν αντιλυσσικό ορό κι ως ήταν επόμενο τον αναζήτησε στα φαρμακεία της πόλης, σε κανένα από τα οποία δεν διατίθεται…
 Η συνέχεια είναι για γέλια και για κλάματα! Η οδός που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος, παραπέμπει σε άλλους απίθανους οπισθοδρομικούς καιρούς!
 Της είπαν να καταγγείλει το περιστατικό στην ΕΛ.Ας κι  εκείνη με την σειρά της στον Δήμο, ο οποίος θα πρέπει να ψάξει να βρεί τον επιτιθέμενο σκύλο και  να τον οδηγήσει σε κτηνιατρείο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι λυσσασμένος…
 Αν βρεθεί ο σκύλος σύντομα και δεν είναι λυσσασμένος έχει καλώς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχει λυσσάξει  το θύμα μέχρι να βρεθεί ο λυσσασμένος σκύλος!
 Μακριά λοιπόν, από σκύλους και φίδια, καθώς ελέω τρόϊκα δεν υπάρχουν ούτε αντιλυσσικοί ούτε αντιοφικοί οροί, εκτός και αν τους κατανάλωσαν οι δανειστές, εξ’  ου και η λύσσα εναντίον μας!


ΠΗΓΗ ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget