Η ΔΗΜΑΡ μπήκε σκεπτόμενη και βγήκε απερίσκεπτη



Του Δικηγόρου Θηβών Νικολάου Ποταμιά.
 Στον καπιταλισμό αν έχεις δύο αγελάδες η κυβέρνηση σου επιτρέπει να πουλήσεις την μία, να αγοράσεις ένα βόδι, για να πολλαπλασιάσεις το κοπάδι. Στον σοσιαλισμό αν έχεις δύο αγελάδες, η κυβέρνηση σου παίρνει την μία και την δίνει στον γείτονα. Στον κομμουνισμό αν έχεις δύο αγελάδες η κυβέρνηση σου τις παίρνει ,και σου δίνει το γάλα τους.
 Στην ΔΗΜΑΡ οι αγελάδες είναι ιερές. Είναι ινδικής προέλευσης. Δεν ενδιαφέρει αν δίνουν γάλα. Κανένας δεν πρέπει να τις ενοχλεί. Και αυτό λέγεται πρόοδος.
Είναι η πρόοδος ωραία λέξη. Απλά αυτό που την δημιουργεί είναι η αλλαγή, και η αλλαγή δημιουργεί εχθρούς. Και η ΔΗΜΑΡ προτιμά μόνο φίλους.
 Στον καπιταλισμό έλεγε ο Τσόρτσιλ έχουμε ένα μόνιμο ελάττωμα, την άνιση κατανομή του πλούτου. Ενώ στον σοσιαλισμό έχουν ένα σταθερό  προτέρημα, μοιράζουν δίκαια την φτώχεια τους. Η φτώχεια  είναι αυστηρή. Δεν έχει φίλους. Δεν συμπαθεί φανταχτερά οράματα. Περιφρονεί νομοθέτες και διατάγματα. Έρχεται στρογγυλοκάθεται και άντε να την διώξεις. Και η μάχη που πρέπει να κερδηθεί δεν είναι κατά του πλούτου αλλά κατά της φτώχειας. Και όπλο στην μάχη αυτή είναι η ανάπτυξη. Ο Κέυνς έλεγε το πρώτο βήμα της ανάπτυξης δεν είναι προς τα πού θα αναπτυχθείς. Αλλά τι θα εγκαταλείψεις. Από ποιά μεγέθη απόλυτα και αντιπαραγωγικά θα απαλλαγείς.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget