Θήβα - Περισσότεροι από 8.000 επισκέπτες είδαν την έκθεση στο τριήμερο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»,



Ξεπέρασαν τους 8.000 οι επισκέπτες – Ρεσιτάλ από Συλλόγους και Γυναίκες …

Μ. Μανουσάκης: «Μια από τις εκφράσεις της αυτοεκτίμησης, της υπερηφάνειας δηλαδή ενός λαού είναι η κατανάλωση από εμάς τους ίδιους των τοπικών μας προϊόντων..»

 Περισσότεροι από 8.000 επισκέπτες είδαν την έκθεση στο τριήμερο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», που έγινε στο Μοσχοπόδι του Παρασκευοσαββατοκύριακο που πέρασε, γεύτηκαν τοπικές συνταγές, κρασιά και αποστάγματα και διασκέδασαν με την ατέλειωτη παρουσία των πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής…


 «Έχει ξεχωριστή σημασία και αξία στην σημερινή δύσκολη εποχή να αναδεικνύονται μηνύματα όπως το «Κερνάμε Ελλάδα», από τα οποία θα κατανοήσουμερ ότι η πατρίδα μας, που έχει περάσει πολλά, θα βγεί κερδισμένη και από την σημερινή κρίση, διότι οι πολίτες τη2ς έχουν το προνόμιο να ζουν σε μια αγιασμένη γη με αφθονία αγαθών και πλούσιο πολιτισμό, μέσα σε ένα πλέγμα ανθρώπινων σχέσεων, που στηρίζεται σε αρχές και αξίες όπως η φιλοξενία και η απλοχεριά σε αγαθά και συναισθήματα» τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, αναφερόμενος στην εθελοντική συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων με θεατρικά και χορευτικά, καθώς και συλλόγων με γαστρονομικές γεύσεις, που αγκάλισαν το τριήμερο φεστιβάλ….

 Ευχαρίστησε επίσης, όλους όσους επισκέφτηκαν στην έκθεση, καθώς απέδειξαν ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολιτισμού και της διάδοσης της τοπικής μας κληρονομιάς, αλλά και τους εκθέτες παραγωγούς και τις επιχειρήσεις…

 «Οργασμός στο πανέμορφο Μοσχοπόδι, κερνώντας Ελλάδα με τα δικά μας προϊόντα» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χ. Χαρατσής, ευχαριστώντας όλους όσους παραβρεθήκαν στο φεστιβάλ, υπερβάλλοντας τον εαυτό τους..

 Το δικό της ηχηρό μήνυμα μέσα από το τριήμερο φεστιβάλ έστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμα, κάνοντας λόγο για έναν «ένα τριήμερο αγώνα εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων , των γεύσεων και του πολιτισμού», αλλά και ηχηρό μήνυμα «σε όλους όσους συκοφαντούν τα Βοιωτικά προϊόντα»..

 «Όλοι εμείς είμαστε εδώ παρόντες για να τους απαντήσουμε, ότι τα προϊόντα της δικής μας γης, που προβάλλονται και μέσα από το Κερνάμε Ελλάδα , φημίζονται και δεν δυσφημίζονται» τόνισε, ενώ στην συμβολή της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, από την Έκθεση της Λαμίας, μέχρι το Γκάζι, την Λιβαδειά και την Θήβα, αναφέρθηκε ο αρμόδιος για τον Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας, Δ. Βουρδάνας….

 «Η συρροή του κόσμου και η συμμετοχή απέδειξε ότι πάμε ενάντια στην οικονομική κρίση , που περνά η χώρα μας, τονώνοντας τα τοπικά μας προϊόντα για καλύτερες αποδόσεις και εξαγωγές» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Χ. Ξενάκης, δηλώνοντας ότι το Ε.Β.Ε στέκεται δίπλα στα μέλη του, υποστηρίζοντας την τοπική αγορά!

 Χαρακτηριστική ωστόσο, ήταν η παρουσία του Σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη, παραγωγού επίσης…

«Οι παραγωγοί έχουμε σεβαστεί την παράδοση των αιώνων , έχουμε διδαχθεί από αυτήν και την έχουμε τιμήσει. Η ατμόσφαιρα φέτος είναι περίεργη. Κάτι πλανιέται στον αέρα που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε και δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας βλέποντας την διάθεση του κόσμου , την διάθεση της χώρας μας. Τι προκαλεί την διάθεση αυτή; Η ανασφάλεια ,Ποιος προκαλεί την διάθεση αυτή; Είναι οι ευρωπαίοι εταίροι μας , οι πολιτικοί μας , είναι η αρνητική κι επαναλαμβανόμενη δημοσιότητα για την χώρα μας ή μήπως όλοι αυτοί, θέλουν να μα πουν ότι φταίμε εμείς; Ποιος μας θέλει τρομαγμένους, ανασφαλείς, να μην τολμάμε να πούμε όχι σε τίποτα με τον φόβο ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα; Το ισχυρότερο όπλο καταστολής είναι ο φόβος, η ανασφάλεια και το συναίσθημα ενοχής . που σημαίνουν, ότι είναι ώρα για δράση. Οι παραγωγοί που βρισκόμαστε εδώ, δείξαμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, για αυτό παρόλες τις αντίξοες συνθήκες , επιμείναμε και φέτος και του χρόνου και ξανά να είμαστε ενεργοί και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τρομοκρατήσει και πανικοβάλλει. Έχουμε κοπιάσει και πολεμήσει για να κρατήσουμε την επαρχία ζωντανή και τα προϊόντα σε ποιότητα που θα ζήλευσαν πάρα πολλές χώρες. Το προϊόν μας εμπεριέχει τον πολιτισμό μας, αντανακλά τον πολιτισμό μας. Η γιορτή στην Θήβα δεν έχει μόνο συμβολική σημασία, αλλά αποκτά και πρακτική Οι παραγωγοί που βρίσκονται εδώ υπερασπίζονται έμπρακτα τις αξίες τους, που βάλλονται από παντού., την κοινωνική συνοχή , τον σεβασμό στον καταναλωτή , στην ποιότητα , στον διπλανό στον εαυτό μας.

 Μια από τις εκφράσεις της αυτοεκτίμησης, της υπερηφάνειας δηλαδή ενός λαού είναι η κατανάλωση από εμάς τους ίδιους των τοπικών μας προϊόντων Αιχμή του δόρατος κάθε τέτοιας γιορτής είναι να μας πείσει προτιμάτε τα προϊόντα της γης μας , τα ελληνικά προϊόντα, για να κοινοποιήσουμε την υψηλή τους ποιότητα και να πούμε στον ¨Έλληνα καταναλωτή ότι κάνουμε έτσι το πρώτο βήμα για να πολεμήσουμε την κρίση» ..

 Ο εκπρόσωποι του ΕΟΣΣ ευχαρίστησαν θερμά τους παραγωγούς τους συμμετέχοντες , τους συνδιοργανωτές, ιδιαίτερα όμως, όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, των Γυναικών για την πολύτιμη συμμετοχή και στήριξη τους στο τριήμερο φεστιβάλ, αλλά και τους επισκέπτες για την απρόσμενη συμμετοχή τους....

Περίπτερο στην έκθεση είχε και ο Δήμος Θηβαίων, το οποίο διακόσμησε με λαογραφικά αντικείμενα από το λαογραφικό μουσείου του Θηβαίου κ. Περικλή Λαλιώτη και παραδοσιακές στολές από το εργαστήρι του κ. Νίκου Σπανού στη Δομβραίνα, με στόχο την προβολή της παράδοσης του τόπου. Παράλληλα στους επισκέπτες του περιπτέρου προσφέρονταν κρασί από το οινοποιείο «ΙΝΟ» και εδέσματα από τον Σύλλογο Γυναικών Ελλοπίας, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά.
 Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στον χαιρετισμό που απηύθυνε την ημέρα των εγκαινίων είπε μεταξύ άλλων:
 «Έχει ξεχωριστή σημασία και αξία, στη σημερινή δύσκολη εποχή να αναδεικνύονται μηνύματα όπως αυτό του «Κερνάμε Ελλάδα», από τα οποία θα κατανοήσουμε ότι η πατρίδα μας, που έχει περάσει πολλά, θα βγει κερδισμένη και από την σημερινή κρίση διότι οι πολίτες της έχουν το προνόμιο να ζουν σε μια αγιασμένη γη με αφθονία αγαθών και πλούσιο πολιτισμό, μέσα σε ένα πλέγμα ανθρώπινων σχέσεων που στηρίζεται σε αρχές και αξίες όπως η φιλοξενία και η απλοχεριά σε αγαθά και συναισθήματα.
Στην προσπάθεια αυτή θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω την εθελοντική συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων με θεατρικά και χορευτικά καθώς συλλόγων με γαστρονομικές γεύσεις, οι οποίοι αγκάλιασαν τη σημερινή εκδήλωση.
Ευχαριστώ όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ αλλά και όλους τους Θηβαίους δημότες, οι οποίοι έχουν δείξει ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολιτισμού και της διάδοσης της τοπικής μας κληρονομιάς καθώς επίσης και όλους τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που έχουν έλθει ως εκθέτες».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget