Αργεντινή: Πτώση μετεωρίτη στη διάρκεια υπαίθριας συναυλίας (video)



Χιλιάδες κάτοικοι του Σαντιάγο ντελ Εστέρο της Αργεντινής είδαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου, έναν μετεωρίτη να περνά πάνω από την πόλη φωτίζοντας τον ουρανό.

 Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 3:20 τα ξημερώματα(τοπική ώρα Αργεντινής) ενώ χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν το φαινόμενο καθώς βρίσκονταν σε υπαίθρια συναυλία της μπάντας, Los Tekis. Το φαινόμενο καταγράφηκε σε βίντεο από παρευρισκομένους σε συναυλία, αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας της τροχαίας. Ο Ζόρζ Κόγκχλαν, διευθυντής του Αστεροσκοπείου της Σάντα Φε, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι η λάμψη προερχόταν από βράχο 40-45 εκατοστών και περίπου 1,5 μέτρου.
Μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης με περισσότερα από 130.000 χιλιόμετρα ανά ώρα και εξερράγη σε κομμάτια μόλις 65 χιλιόμετρα πάνω από τη γη.

 Το News reports αναφέρει ότι το πέρασμα του μετεωρίτη ήταν ορατό και από άλλες πόλεις.

 Στην προσωπική ιστοσελίδα της μπάντας Los Tekis ο Ματίαζ Ντιάζ, που ισχυρίζεται ότι βιντεοσκόπησε το γεγονός, γράφει:

 «Ο λαός απαίτησε μια τελευταία εμφάνιση των Tekis πριν λήξει η συναυλία γι’ αυτό επέστρεψαν στη σκηνή για να πουν το τελευταίο τους τραγούδι. Τότε ο ήχος κόπηκε και η δεξιά πλευρά της σκηνής διακοσμήθηκε από ένα μεγάλο πράσινο φως που έπεσε από τον ουρανό. Οι άνθρωποι που ήταν κοντά στην σκηνή δεν ήξερα τι ήταν, σκέφτηκα ότι κάποιος είχε πετάξει ένα μεγάλο πυροτέχνημα αλλά μετά από λίγο άρχισαν όλοι να μιλούν για μετεωρίτη».

 Στην εφημερίδα The Guardian, οι ντόπιοι ανέφεραν πως ένιωσαν μια δόνηση, όταν ο μετεωρίτης συνετρίβη στο έδαφος της Αργεντινής.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget