Η Χαρούλα Aλεξίου έσμιξε τη φωνή της, με μαθητών της Κύπρου



Οι Φωνές της γης μας μάγεψαν το κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, καθώς τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας με τη σύμπραξη συμμαθητών τους από το Μουσικό Σχολείο της Λεμεσού, φιλοξένησαν επί σκηνής τη μεγάλη ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου και εντυπωσίασαν με το ψηλό επίπεδο ερμηνείας, αλλά και με την άψογη οργάνωση και παραγωγή της παράστασης.
Η συναυλία με τίτλο «Φωνές της γης μας: από την Κύπρο στις άκρες του ελληνισμού», που δόθηκε υπέρ των απόρων μαθητών του Παγκυπρίου Γυμνασίου, ήταν ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου της Ελλάδας, της Πόλης και της Σμύρνης.

Τα παιδιά, με εξαιρετικές ερμηνείες κράτησαν το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης ενώ στο τελευταίο μέρος της συναυλίας έσμιξε μαζί τους η Χάρις Αλεξίου, που ήρθε στην Κύπρο αφιλοκερδώς. Η συναυλία έκλεισε, με το τραγούδι «Σ'αγαπώ γιατ' είσαι ωραία», όπου καλλιτέχνες και κοινό έγιναν μια μεγάλη χορωδία με κορυφαία την Χαρούλα.
Επιστέγασμα της όλης εκδήλωσης, στην οποία ήταν χορηγός η εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου, υπήρξε η απόδοση τιμητικών αναμνηστικών στη Χ. Αλεξίου, από τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η εκδήλωση, τον γυμνασιάρχη του Παγκυπρίου Δρα Σόλωνα Χαραλάμπους και τον Επόπτη του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας Χρίστο Χριστοφόρου.
Βασικοί συντελεστές της παράστασης ήταν ο μαέστρος της χορωδίας Λοΐζος Λοΐζου και ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής Ανδρέας Χριστοδούλου


ΠΗΓΗ http://www.imerisia.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget