Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς για την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας



Με αφορμή την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας, σήμερα, παρουσία του Δημάρχου και αντιπροσωπείας του τοπικού συλλόγου προστασίας του περιβάλλοντος και αφορούσε την απαγόρευση καύσης RDF στο τσιμεντάδικο του Αλιβερίου, η  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σημειώνει :

 * Η αντίθεση μας στην καύση, σαν μέθοδο καταστροφής των απορριμμάτων και ταυτόχρονα παραγωγής ενέργειας, είναι καθολική. Όπως καθολική είναι η  αντίθεση μας στην με οποιονδήποτε τρόπο εμπλοκή του επιχειρηματικού κεφαλαίου στην διαχείριση των απορριμμάτων. Από αυτή την κατηγορηματική θέση απορρίπτουμε κάθε σχέδιο για την δημιουργία μονάδας RDF στην ΑΓΕΤ Αλιβερίου, αλλά και όπου αλλού εκφραστεί ανάλογο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και διάθεση. 


 * Προβάλλουμε την θέση μας και φυσικά την υπερασπιζόμαστε. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μαζί με τον λαό να γίνει δεκτή η απαίτηση μας., αφού για μας είναι απαράδεκτη η λογική του Περιφερειάρχη που θέτει σαν προϋπόθεση για την διεκδίκηση όποιου αιτήματος τα όρια νομιμότητας και σαν αξεπέραστη δυσκολία την έλλειψη αρμοδιοτήτων.

 Η όποια απόφαση ενός οργάνου, που θέλει να σέβεται τον αυτό του δεν μπορεί να έχει το χαρακτήρα ευχής. Δεν μπορεί να λέγεται για να λέγεται. Λαμβάνεται, προβάλλεται και διεκδικείται για να υλοποιηθεί, Στην αντίθετη περίπτωση επιδιώκονται οι εντυπώσεις και όχι η ουσία, η λύση του προβλήματος. 

 Αυτό που χρόνια τώρα διαπιστώνεται στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, επιβεβαιώνεται από τα ίδια τα πράγματα και σε αυτή την περίπτωση.

 Οφείλουμε να σχολιάσουμε, επίσης και την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην κυβέρνηση και την ισχύουσα νομοθεσία, που αποσκοπούν στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των μονοπωλίων και φυσικά στην προστασία των συμφερόντων τους.

 Κανείς δεν μίλησε  για τον ωμό εκβιασμό της LAFARGE, που, για να επιτύχει τους στόχους της στο Αλιβέρι δεν διστάζει σε τίποτε. Εκβιάζει, ακόμη και με την προοπτική  της μονάδας της στην Χαλκίδα. Με τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων.

 Κανείς άλλος εκτός από την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν ανάφερε πως τα προβλήματα προστασίας του περιβάλλοντος υπάρχουν και διογκώνονται όταν και όσο υπάρχει και αναπτύσσεται η επιχειρηματική δραστηριότητα και η κερδοσκοπία των. Κεφαλαιοκρατών. Πως υπάρχουν μόνο στον καπιταλισμό, όπου χάριν των κερδών της πλουτοκρατίας όλα θυσιάζονται.

 Σε αυτά τα πλαίσια, απευθυνόμαστε στον λαό της περιοχής και τον καλούμε να βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση έτοιμος να αντισταθεί στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου. 

 Να πάψει να εμπιστεύεται όργανα και παρατάξεις που υπερασπίζονται την κυβερνητική πολιτική  και αποσιωπούν το ταξικό περιεχόμενο της αντιπαράθεσης, προωθώντας συναντήσεις, ατέλειωτους διαλόγους, συναινέσεις και συμβιβασμούς, λέγοντας μεγάλα και παχιά λόγια.

                                                    OI  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                                             ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                              ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                                              ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget