Απάντηση Καραμίχα σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



"Στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο «Αδιαφάνεια στις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις» επιχειρείται πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως προς το πόρισμα του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΣΕΓΕΣ που διενέργησε η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων", αναφέρει σε επιστολή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας.
Αναλυτικά η επιστολή Προς την Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Υπόψη κ. Α. Παπαχελά 4.01.2013
 
Κύριε Διευθυντή,
 
Στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο «Αδιαφάνεια στις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις» επιχειρείται πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως προς το πόρισμα του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου της ΠΑΣΕΓΕΣ που διενέργησε η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

 Συγκεκριμένα το δημοσίευμα κάνει λόγο για «πάρτι αδιαφάνειας» δημιουργώντας εντυπώσεις χωρίς να παρατίθεται κανένα πραγματικό στοιχείο αδιαφάνειας σε ότι αφορά στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Η διαστρέβλωση μάλιστα παραμένει ανεξήγητη καθώς η ΠΑΣΕΓΕΣ έδωσε χθες (3.01.2013) στη δημοσιότητα τα επίσημα συμπεράσματα του οικονομικού και διαχειριστικού της ελέγχου, σύμφωνα με τα οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται : “Η ΠΑΣΕΓΕΣ διατηρεί πλήρως οργανωμένο λογιστήριο και τηρεί βιβλία Γ’ κατηγορίας στα οποία καταχωρεί όλα τα έσοδά μας. Τηρεί πλήρη δικαιολογητικά δαπανών τα οποία έθεσε στη διάθεσή μας. Όλες οι δαπάνες υποστηρίζονταν από νόμιμα και έγκυρα παραστατικά και σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι δαπάνες εγκρίνονταν από τα αρμόδια κατά περίπτωση Όργανα. Οι οικονομικές συναλλαγές και πληρωμές πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο μέσω τραπεζών.”
 Αντί λοιπόν ο συντάκτης σας  κ. Γ. Π. Τερζής να αναφέρει στο δημοσίευμα, όπως είχε υποχρέωση, το πραγματικό και ξεκάθαρο συμπέρασμα του ελέγχου της πενταετίας 2007-2011, εμπλέκει την ΠΑΣΕΓΕΣ με τα πορίσματα που αφορούν στις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, δημιουργώντας απόλυτα ψευδή και παραπλανητική εικόνα για την ΠΑΣΕΓΕΣ. Η παραπλάνηση αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς και στην κεντρική φωτογραφία που συνοδεύει το δημοσίευμα παρουσιάζεται το λογότυπο της ΠΑΣΕΓΕΣ με λεζάντα «Σύμφωνα με το πόρισμα δαπάνες ταξιδίων πληρώνονταν δύο και τρεις φορές χωρίς να καταβάλλονταν παραστατικά…», ενώ ουδεμία αναφορά για διπλοπληρωμή δαπανών ταξιδίων και μάλιστα χωρίς παραστατικά υπάρχει στο πόρισμα.
 Έπειτα από τα προηγούμενα, λόγοι στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιβάλουν την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας,  με δημοσίευση στην εφημερίδα σας των επίσημων συμπερασμάτων του οικονομικού ελέγχου της οργάνωσής μας, τα οποία άλλωστε σας έχουν ήδη αποσταλεί. Διαφορετικά, η απόκρυψη πραγματικών στοιχείων και η δημιουργία σύγχυσης από τη  διαστρέβλωσή τους, εύλογα μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι μία έγκυρη εφημερίδα, όπως η δική σας, έρχεται να υπηρετήσει αδιαφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.
 Επειδή εξάλλου είναι προφανές ότι από το αναφερόμενο δημοσίευμα πλήττεται το κύρος και η αξιοπιστία της ΠΑΣΕΓΕΣ, κρίνεται απόλυτα αναγκαία η άμεση ανταπόκρισή σας, διαφορετικά θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
 
Με τιμή
 
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ
  
Τζανέτος Καραμίχας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget