Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.Λεβαδέων για το μέλλον του Πανεπιστημιακού Τμήματος



Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.Λεβαδέων, παρουσία των τοπικών φορέων, θα συγκληθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, σχετικά με το μέλλον του Πανεπιστημιακού Τμήματος. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από τα μέλη του συμβουλίου.Το αίτημα είχε υποβάλλει,αρχικά, με επιστολή της προς το προεδρείο του Δ.Σ., η δ.σ. Γ. Πούλου.
 Κατά τη συζήτηση του θέματος δεν έλειψε η κριτική προς τη δημοτική αρχή, με την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για ολιγωρία.Σημείο κριτικής αποτέλεσε και η τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου Κ. Ρούτη στο ΣΕΙΡΙΟ περί λειτουργίας του Τμήματος με χορηγίες. Η άποψη του ερμηνεύτηκε ως παράθυρο στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και οι δ.σ. της αντιπολίτευσης Ψυχογιός και Γ. Πούλου, διαχώρισαν πλήρως τις θέσεις, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στο Σύνταγμα.
 Πέραν αυτού το θέματος η συνεδρίαση του Δ.Σ εξελίχθηκε σε «χάβρα Ιουδαίων» με τον πρόεδρο Δ. Καλλιαντάση να αδυνατεί, παρά την εμπειρία του στη θέση, να
συντονίσει τη διαδικασία.
Η κατάσταση επιβαρύνθηκε περισσότερο από την απουσία, λόγω ασθένειας του δημάρχου, καθώς η παράταξη της πλειοψηφίας έμοιαζε «ασύντακτος στρατός». Ακόμα και σε απλά θέματα φάνηκε ότι δεν υπήρχε συντονισμός και κοινή γραμμή.
 Εκεί που οι τόνοι ανέβηκαν εκρηκτικά ήταν στο θέμα υπογραφής δύο συμβάσεων με την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να τακτοποιηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές της πρώην κοινότητας Κυριακίου. Εδώ φάνηκε να μην γνωρίζει κανείς τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί ο δήμος δεν τήρησε τη σύμβαση που είχε υπογράψει η κοινότητα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με επιπλέον προσαυξήσεις, παρότι εισέπραττε κανονικά τα χρήματα από τους πολίτες.
 Μάλιστα παρά την επιμονή του πρώην κοινοτάρχη Γ. Λαζάρου να δώσει εξηγήσεις, ο πρόεδρος φάνηκε να τον αγνοεί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει λέγοντας «δεν σε κάναμε πρόεδρο για να μη μας δίνεις το λόγο, να μιλήσουμε για το χωριό μας», «εμείς πληρώναμε κανονικά και τις δόσεις και την τρέχουσα κατανάλωση μέχρι και δύο μήνες πριν το νέο Καλλικρατικό δήμο Λεβαδέων, από εκεί και πέρα όμως ο δήμος τι έκανε;».
 Στο ερώτημα αυτό, απάντηση φαίνεται ότι μόνο ο δήμαρχος μπορεί να δώσει, καθώς και ο ίδιος ο αναπληρωτής του, αντιδήμαρχος Γ. Λουκάς ζήτησε «διερεύνηση για το που πήγαν τα χρήματα».
 Το ερώτημα τέθηκε και προς το πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών και ανεξάρτητο δ.σ. Β. Παπαλάμπρου που είπε ότι δεν του είχε δοθεί καμία αρμοδιότητα, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το δήμαρχο.
 Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της υποστήριξε ότι πρόκειται περί κακοδιαχείρισης, από την οποία ο δήμος επιβαρύνεται με 150.000ευρώ και ζήτησε διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.
Σημειώνεται ότι η ΕΥΔΑΠ έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών του δήμου απειλώντας με κατάσχεση.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget