Δόθηκε εντολή για οικονομικό έλεγχο ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ



Ερευνα για τη διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ

Τη διενέργεια ελέγχου στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών), ΓΕΣΑΣΕ (Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος) και ΣΥΔΑΣΕ (Συνομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος) με αντικείμενο τη λειτουργία τους και τη διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ ζητεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τον έλεγχο ζήτησε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με επείγον έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του υπουργείου το οποίο κοινοποιείται στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος

 Στο έγγραφο αναφέρεται ότι, τα ποσά που καταβλήθηκαν στις παραπάνω οργανώσεις με προηγούμενες αποφάσεις, εγκρίθηκαν χωρίς ουδέποτε αυτές να έχουν ελεγχθεί απολογιστικά και διαχειριστικά.

Γι' αυτόν τον λόγο ζητείται αναδρομικός έλεγχος σε βάθος πενταετίας (για τα οικονομικά έτη 2007 έως και 2011). Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος «στην επικείμενη τροποποίηση του Νόμου 4015/11, είναι επιβεβλημένη η κατάργηση της παράλογης οικονομικής ενίσχυσης στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό».


πηγη tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget