ΕΛ.ΤΑ- Καταγγελία του σωματείου Φθιώτιδας και Ευρυτανίας



Μετά από αιτήματα συναδέλφων της ΕΜΠ ΛΑΜΙΑΣ αλλά και πολλών άλλων συναδέλφων που εργάζονται σε Καταστήματα της περιοχής μας, το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε  προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για ....
τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συντονισμένα  να αναδείξει αυτά και να ζητήσει την επίλυσή τους.

Δυστυχώς πολλά από τα προβλήματα αυτά, εδώ και χρόνια, έχουν τεθεί στην Διοίκηση του Οργανισμού και παρόλα αυτά η ανταπόκριση των αρμοδίων προς το ΔΣ του Σωματείου μας αλλά και προς τα μέλη του είναι  ανύπαρκτη.

Το ΔΣ του Σωματείου μας τηρώντας υπεύθυνη στάση και σεβόμενο το σκοπό της ίδρυσής του, μετά την αδιαφορία των υπευθύνων, που άλλοι απαξιούν να ασχοληθούν με τα προβλήματά μας και να μας ενημερώσουν και άλλοι τους βολεύει η επί χρόνια διατήρησή τους,  αναγκάζεται  να

                                                 ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ     

Την περαιτέρω περικοπή θέσεων εργασίας που προβλέπονται από το πρόσφατο διαμορφωμένο και μειωμένο οργανόγραμμα.

 Την μη πρόσληψη ικανού αριθμού ΕΣ/ΟΧ που θα καλύψουν τις κενές οργανικές θέσεις εργασίας .

Την μη πρόσληψη  επί πλέον ΕΣ/ΟΧ για την λήψη των κανονικών καλοκαιρινών αδειών.

Την άνιση αντιμετώπιση των εργαζομένων όσων αφορά την χορήγηση πρόσθετης αμοιβής στην εκτέλεση επί πλέον τομέων αστικής διανομής.

Την υπερβολική  έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο που  βιώνουν καθημερινά την εγκληματικότητα, περισσότερο από κάθε άλλο εργαζόμενο. Την μη λήψη όλων των αναγκαίων μέσων ασφάλειας.

Τις μεταθέσεις εργαζομένων από παραγωγικές Μονάδες χωρίς αντικατάσταση.

Τον προσχηματικό διάλογο που καταντά μονόλογος και καταλήγει σε επιτακτικές εντολές.
                              

                               Ειδικότερα σημειώνουμε  και καταγγέλλουμε
                                           
                                                         EMΠ  ΛΑΜΙΑΣ
1.     Στην ΕΜΠ Λαμίας προβλέπονται 55 θέσεις εργασίας και υπηρετούν σήμερα 36 μόνιμοι και 3 ΕΣ/ΟΧ που σταδιακά μέχρι τον μήνα Νοέμβριο αποχωρούν και αυτοί. Στους 36 μόνιμους αν προστεθούν οι 5 ΕΣ/ΟΧ νέες προσλήψεις, τότε οι  41 συνολικά εργαζόμενοι πρέπει να καλύψουν όλες τις κενές θέσεις εργασίας, τις άδειες ασθενείας, τους υπαλλήλους με σοβαρά προβλήματα υγείας, τους εγχειρισμένους συναδέλφους,  τις κανονικές άδειες και τόσα άλλα. Αυτό λέγετε ΤΙΜΩΡΙΑ και όχι ΕΡΓΑΣΙΑ , οι δε εμπνευστές του νέου τρόπου εργασίας πρέπει να λάβουν βραβεία !!!
2.     Ο ουσιαστικός Προϊστάμενος της ΕΜΠ Λαμίας που εργάζεται στο χώρο του Κομβικού μεταφέροντας εκτός των άλλων κοντέϊνερς και δέσμες , προέρχεται από τον κλάδο της ΔΙΑΝΟΜΗΣ,  έχει υποβάλει επανειλημμένα αιτήματα στην Περ/κή Δ/νση για αντικατάσταση, μη αντέχοντας  την μίζερη αυτή κατάσταση και τις καθημερινές προφορικές πιέσεις από την Περ/κή Δ/νση.
3.     Στην ΕΜΠ Λαμίας εφαρμόζεται το εξής σύστημα Διοίκησης. Ο τυπικός Προϊστάμενος της Μονάδας που αναφέρεται στις αποφάσεις της Περ/κής Δ/νσης να είναι συγχρόνως και Προϊστάμενος του Τομέα Υπηρεσιακών Λειτουργιών της Περ/κής Δ/νσης , δηλαδή να είναι συγχρόνως <<κριτής και κρινόμενος>>  και ενώ θα έπρεπε να  βρει ο ίδιος λύσεις και να τις εφαρμόσει, ζητά την εφαρμογή τους από τον ΔΙΑΝΟΜΕΑ  που τον έχουν ορίσει ως  Προϊστάμενο.
4.     Μετά την πρόσφατη  χαρτογράφηση  απεργάζονται νέα περικοπή τομέων και αγροτικών δρομολογίων, με σχέδια επί χάρτου, χωρίς να λάβουν υπόψη τις αντιρρήσεις και καλόπιστες επισημάνσεις των διανομέων . Τα 6 αγροτικά δρομολόγια της ΕΜΠ ΛΑΜΙΑΣ , που στην ουσία είναι αστικά , θέλουν να γίνουν 5. Ο διάλογος που επιδιώκει να κάνει η Διοίκηση με τους αγροτικούς διανομείς, δεν υφίσταται, δεν έγινε, δεν λέγεται διάλογος αλλά μονόλογος και εντολές και φυσικά το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας ζητά και πάλι την απόσυρση της νέας περικοπής θέσεων εργασίας.  Τόσο πολύ βιάζονται για εσωτερικές περικοπές , πριν το ξεπούλημα.  Κόψανε τους μισθούς μας , κόψανε την περίθαλψή μας , κόψανε τις συντάξεις , κόψανε τις θέσεις εργασίας , κόψανε τα Δώρα , κόψανε το δικαίωμα να ελπίζουμε και τόσα άλλα . Μην προσπαθούμε λοιπόν να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας, λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει .
 
                                                ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
Κατάστημα με σημαντική Ταχ/κή κίνηση . Με πλήθος Πρακτορείων , σε περιοχή  οικιστικά  διάσπαρτη με αυξημένες διαχειριστικές εργασίες.
Προβλέπονται 8 υπηρετούν 7 και 1 ΕΣ/ΟΧ . Στο Κατάστημα πραγματοποιήθηκε μετάθεση 1 υπαλλήλου σε άλλο Νομό , χωρίς αντικατάσταση.  Ο Προϊστάμενος  αγανακτισμένος , επιθυμώντας την αντικατάστασή του και δουλεύοντας συγχρόνως θυρίδα συναλλαγής – Κεντρική Διαχείριση – καθήκοντα Προϊσταμένου.  Καμιά λύση και ανταπόκριση από την Περ/κή Δ/νση  και εδώ το πρόβλημα ελλείψεων ζητείται να το λύσουν οι εργαζόμενοι !!

                                                ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
Προβλέπονται  5 μόνιμοι και υπηρετούν 3 μόνιμοι 1 ΕΣ/ΟΧ και 1 που υπηρετεί την στρατιωτική θητεία.  Αδυναμία αναπλήρωσης  και  λήψης κανονικών αδειών . Αναπληρώνει άδειες Καταστήματος ΥΠΑΤΗΣ.

                                       


                                   ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Προβλέπονται 5 μόνιμοι , υπηρετούν 3 και 1 ΕΣ/ΟΧ  και επίκειται και συνταξιοδότηση του Προϊσταμένου. Αναπληρώνει και τις άδειες του Καταστήματος                       ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΘ.

                                   ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Προβλέπονται 6  και υπηρετούν 4 με μία1  μελλοντική πρόσληψη ΕΣ/ΟΧ .  Πολλά προβλήματα  στο Κατάστημα που παρουσιάζει σημαντική συναλλακτική κίνηση.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Κ.ΤΙΘΟΡΕΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ  προβλέπονται 6 υπηρετούν 4 και 1 ΕΣ/ΟΧ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Κ. ΒΟΥΛΩΝ   προβλέπονται 4 υπηρετούν 3

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ  προβλέπονται 3 υπηρετούν 2

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ- ΛΑΡΥΜΝΑΣ- ΜΑΡΤΙΝΟΥ  προβλέπονται 5 υπηρετούν μόνιμα 4  και 1 με απόσπαση.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΟΜΟΚΟΥ προβλέπονται 7 υπηρετούν ουσιαστικά 6

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ προβλέπονται 4 υπηρετούν 2  και 1 ΕΣ/ΟΧ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ προβλέπονται 14 υπηρετούν ουσιαστικά 12 και 1 ΕΣ/ΟΧ . Αναπληρώνει για άδειες τα Καταστήματα ΠΡΟΥΣΟΥ,  ΚΡΙΚΕΛΛΟΥ και ΦΟΥΡΝΑΣ και ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ μερικές φορές.

Στα υπόλοιπα Καταστήματα το υπηρετούν προσωπικό είναι όσο και το αναγκαίο , οι καταστάσεις όμως είναι οριακές , χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης για  έκτακτες άδειες και κανονικές.

Η κατάσταση είναι ανυπόφορη , οι εργαζόμενοι σε απόγνωση και η Διοίκηση θεατής των εξελίξεων με αδυναμία παρέμβασης και βαπτίζει τον μονόλογο και τις εντολές , ως διάλογο.

Το ΔΣ του Σωματείου μας προσκαλεί όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν στο ανοικτό  Διοικητικό Συμβούλιο την Δευτέρα 24-09-2012 και ώρα 19,00’ στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας για ενημέρωση και λήψη από κοινού αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και λοιπές δράσεις.  

    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                                        
    ΠΟΣΤ
    Παρατάξεις  ΠΟΣΤ

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
      Βάϊος  Μπουρογιάννης                             Χαλάτσης Κων/νος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget