Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί απειλούν με αναστολή της συνεργασίας τους


Διακόπτουν για δύο εβδομάδες την παροχή υπηρεσιών υγείας οι ιδιώτες γιατροί στους περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Αιτία είναι τα συσσωρευμένα χρέη του νέου ενιαίου Ταμείου, με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει και η αμοιβή των συμβεβλημένων γιατρών.
 
Όπως υπογραμμίζουν σε σχετική ανακοίνωση «οι ανοχές μας και οι αντοχές μας έχουν ημερομηνία λήξης και πλέον έλαβαν τέλος». Με την προειδοποίηση αυτή, ζητούν άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εύρεση άμεσης λύσης.
Επιπλέον προειδοποιούν ότι από τις 20 Αυγούστόυ έως και τις 2 Σεπτεμβρίου θα αναστείλουν τους όρους σύμβασης με τον Οργανισμό, ενώ θα επανεξετάσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους με βάση πιθανές νεότερες εξελίξεις.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στις νέες περικοπές στον χώρο της Υγείας. «Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την εισήγηση της τρόικα για περαιτέρω περικοπές συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας εκ των οποίων τα 800 εκατ. αφορούν τον ΕΟΠΥΥ, την ώρα που ήδη ο Οργανισμός παρουσιάζει 1,5 δις ευρώ έλλειμμα, ενώ οι οφειλές του στους παρόχους είναι άγνωστο αν είναι πλέον διαχειρίσιμες».
Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 230 εκατ. ευρώ στους συμβεβλημένους ιατρούς, για το 2012, ενώ τα χρεή για τα προηγούμενα δύο έτη αγγίζουν τα 570 εκατομμύρια ευρώ.
«Η κατάσταση αυτή από μόνη της εκκολάπτει την υγειονομική βόμβα που θα πλήξει όλους τους Έλληνες και κυρίως τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα του πληθυσμού», τονίζουν οι γιατροί.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget