ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ - Σχετικά με την ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Κατά την άποψη μας, είναι ολοφάνερη η αναντιστοιχία της ημερήσιας διάταξης που προτείνετε και της πραγματικότητας που βρίσκει τον λαό να στενάζει σε συνθήκες ανεργίας, φτώχειας και ανέχειας, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε η ολιγαρχία του πλούτου και πληρώνει κάθε εργαζόμενος, κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Λείπουν από την ημερήσια διάταξη ζητήματα που να βοηθάνε τους ανέργους. Αυτούς που πεινάνε και κάθε μέρα γίνονται περισσότεροι.

Λείπουν ζητήματα που θα βοηθούσαν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων, η δυσκολία πρόσβασης κάθε εργαζομένου στα φάρμακα που χρειάζεται.

Λείπει ο προβληματισμός για το πώς ο εργαζόμενος λαός θα σταθεί απέναντι στην βάρβαρη φορολογία και τα χαράτσια, που έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να πληρώσει.

Για μας όλα αυτά δεν γίνονται από κάποιο διαδικαστικό λάθος.
Δεν πρόκειται για μια παράλειψη.
Πρόκειται για συνειδητή επιλογή, που κινείται στα πλαίσια των πολιτικών επιλογών των κομμάτων που στηρίζετε και σας στηρίζουν.
Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, παλιό και νέο ΠΑΣΟΚ ψάχνετε τον καινούργιο ρόλο σας στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, στα πλαίσια της διαχείρισης του συστήματος, με δεδομένη την προσήλωση σας στις επιταγές της Ε.Ε.

Εμείς, ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ζητάμε να συζητηθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα αυτά τα ζητήματα. Να διατυπωθούν αιτήματα και να υπάρξει συμβολή στην ανάπτυξη των διεκδικήσεων κόντρα στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τους περιορισμούς που βάζουν(ποιοι;).

Μην κρύβεστε πίσω από την έλλειψη – τάχα – αρμοδιοτήτων.

Μη βάζετε πλάτη για να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική.

Μη γίνεστε φορείς καλλιέργειας αυταπατών, με φιλάνθρωπες, δήθεν, κινήσεις, που δεν φτάνουν, ούτε μπορούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες της οργανωμένης πολιτείας για κοινωνική προστασία και παροχές.

Απόλυτα αναγκαία η κοινωνική προστασία και οι υπηρεσίες που χρειάζεται ο εργαζόμενος άνθρωπος. Όσα το ταξικό κράτος οφείλει στους εργαζόμενους.

Μη συμβάλλετε στο να πληγωθούν τα συμφέροντα και η αξιοπρέπεια του άνεργου, του φτωχού ή του πεινασμένου, που απλά ζητά το δικαίωμα να δουλέψει και να πληρωθεί με βάση την δουλειά του, καλύπτοντας τις ανάγκες του.

Ζητάμε, άμεσα, ειδικές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα μεγάλα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, της ανεργίας, της άγριας αντιλαϊκής φορολογίας, της υγείας και της παιδείας που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιφέρειας μας.

      ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                 Χρονάς Τάσος.
           Γκικόπουλος Γιώργος.
        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget