Εύβοια: Η φωτιά στις αυλές σπιτιών


Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης με τις φωτιές στην περιοχή - Οι κάτοικοι στις περιοχές Μαντράκι και Κορασίδα προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, μαζί με τους άνδρες της πυροσβεστικής...

Πολύ δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην Κύμη και τις γύρω περιοχές καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της. Λίγο πριν τις 21.00 οι πυροσβέστες κατάφεραν να κόψουν το μέτωπο σε δύο σημεία: το δυτικό στην πλευρά της ενδοχώρας και το ανατολικό - που είναι το πιο επικίνδυνο - στην περιοχή Κορασίδα. Εκεί οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών, με τους κατοίκους και τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να σωθούν οι περιουσίες.

Κάηκε το σχολείο της Αχλαδερής, που εδώ και χρόνια δεν λειτουργούσε.
 Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής, οι περισσότεροι κάτοικοι έφυγαν και κατευθύνθηκαν στην παραλία, την ώρα που οι προσπάθειες των πυροσβεστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

Ίδια εικόνα και στον οικισμό Μαντράκι, βόρεια του Αυλωναρίου, καθώς η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. "Με αυτοκίνητα πήραν τα παιδιά από το χωριό και εμείς με ένα λάστιχο στα χέρια κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε την περιουσία μας" έλεγαν κάτοικοι του χωριού.

Γύρω στις 16.00 άρχισαν να χτυπούν και οι καμπάνες στο χωριό. Μάχη με αντίξοες συνθήκες δίνουν οι πυροσβέστες, η πολιτική προστασία και οι κάτοικοι που δεν μπορούν με τίποτα να πιστέψουν το μεγάλο μέγεθος της πύρινης λαίλαπας.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να συγκεντρωθούν σε ανοιχτούς χώρους, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν το ενδεχόμενο εκκένωσης κατοικημένων περιοχών.
H φωτιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην Ελαία του Αυλωναρίου. Αν και φαίνονταν ότι θα την έθεταν γρήγορα υπό έλεγχο οι πυροσβέστες, γύρω στις 06.00 το πρωί λόγω του αέρα και της βλάστησης, τους ξέφυγε με αποτέλεσμα να καίει προς την Οκτωνιά και το Μαντράκι.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Αυτή την στιγμή το χωριό δεν έχει ρεύμα ενώ από τα ξημερώματα έως και αυτή την ώρα οι κάτοικοι με τους πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην ξαναβιώσουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής Αλιβερίου το 2007 που δυστυχώς έπιασε φωτιά την ίδια ακριβώς ημερομηνία.


ΠΗΓΗ http://www.newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget