Μερικές απλές συμβουλές για μείωση των οικογενειακών εξόδων‏


1)Εξετάστε εκ νέου τα πακέτα τηλεφωνίας και internet του παρόχου σας. Πιθανόν να  εξυπηρετεί τις ανάγκες σας επίσης καλά, ένα πακέτο πολύ φθηνότερο από αυτό που έχετε τώρα. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι όταν υπογράψατε την σύμβαση που έχετε δεν πολυεξετάζατε τότε το κόστος(έλα μωρέ τώρα,για 10€).

2)Αν έχετε συμβόλαιο σύνδεσης κινητού με ....
πάγιο, πιθανόν (ανάλογα με την χρήση) να σας συμφέρει να το ''γυρίσετε'' σε καρτοκινητό. Όλες οι εταιρείες δίνουν αρκετό δωρεάν χρόνο ομιλίας με κάθε ανανέωση κάρτας ο οποίος μπορεί να σας φτάνει για την επικοινωνία σας. Έτσι θ' απαλαγείτε από το βραχνά του παγίου.

3)Ψωνίστε τα προϊόντα που χρειάζεστε από διαφορετικά super market. Είναι γνωστό ότι ενώ πολλά προϊόντα είναι δελεαστικά ως προς την τιμή, εν τούτοις αυτά λειτουργούν σαν κράχτες προκειμένου να πωληθούν και κάποια άλλα  αρκετά ακριβότερα. Επιλέξτε λοιπόν ότι σας συμφέρει,απ' όπου σας συμφέρει.

 4)Οδηγήστε συνετά, ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας. Η συνεχώς αυξομειώμενη ταχύτητα σε συνάρτηση με την λάθος πίεση ελαστικών μπορεί να σας επιφέρει έως και 30%  παραπάνω κατανάλωση καυσίμου.

5)Αν καπνίζετε, κόψτε το! Αν δεν μπορείτε, τουλάχιστον μειώστε το κατά 10 τσιγάρα τουλάχιστον ημερησίως(προσδοκόμενο όφελος τουλάχιστον 600€ ετησίως).

6)Συνεργαστείτε με τους συγκατοίκους σας (αν μένετε σε πολυκατοικία) ως προς το ποιές κοινόχρηστες δαπάνες μπορείτε να περιορίσετε, ή ακόμη καλύτερα να περικόψετε εντελώς (γεωπόνοι, επιλογή φθηνότερου συνεργείου καθαριότητας, επιλογή φθηνότερης συντήρησης ανελκυστήρα).

7)Ελέγξτε τον θερμοστάτη θέρμανσης του διαμερίσματός σας για το αν μετράει με ακρίβεια την θερμοκρασία χώρου. Εκτός των ψηφιακών θερμοστατών όλοι οι υπόλοιποι χάνουν 3-4 βαθμούς κατά μέσο όρο. Έτσι όταν εσείς τον ρυθμίζετε π.χ. στους 20 βαθμούς, είναι σαν να ζητάτε 24 με συνέπεια ο λέβητας να δουλεύει συνεχώς και ο ωρομετρητής σας να γράφει επίσης αδιάκοπα.

8)Ψωνίστε από το intrernet! Γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών π.χ. δίνει σημαντικά χαμηλότερες τιμές για τις online παραγγελίες. Αν φοβάστε την πληρωμή μέσω κάρτας, επιλέξτε την αντικαταβολή. Όλες οι σοβαρές εταιρείες αποστέλνουν εμπορεύματα και με τη μέθοδο της αντικαταβολής.

9)Περιορίστε το delivery. Αν έχετε προγραμματισμένες επισκέψεις από φίλους ή συγγενείς, προνοήστε για την παρασκευή των εδεσμάτων από εσάς. Πολύ πιό οικονομικό, ανθρώπινο και κυρίως καθαρό και ποιοτικό.

10)Αν έχετε μικρά παιδιά, να έχετε πάντα κατά νου ότι η ευτυχία των παιδιών σας σε καμία περίπτωση δεν διαμορφώνεται και δεν εξαρτάται από τα παιχνίδια(πολλά ή λίγα). Η ευτυχία τους είναι αποτέλεσμα της ασφάλειας, του ενδιαφέροντος, μιάς ζεστής αγκαλιάς και της αμέριστης προσοχή σας.

11)Συζητήστε με όλα τα μέλη της οικογένειας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι περισσότεροι πολίτες. Είναι απαραίτητο σε μιά οικογένεια τα μέλη της να ζουν και να λειτουργούν ως ομάδα. Εμπεδώστε τους το αίσθημα ότι τις δυσκολίες τις αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί σαν μιά γροθιά. Δώστε πρώτοι το καλό παράδειγμα κάνοντας μία προσωπική θυσία,(κόψτε το τσιγάρο για παράδειγμα!).

Καλή δύναμη και..όλα θα πάνε καλά!

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget