Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους ΡΟΜΑ στο Πυρί Θηβών


Εκτός ελέγχου χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι στο Πυρί της Θήβας την κατάσταση με την παραβατική συμπεριφορά των ρομά στον καταυλισμό και καταγγέλουν κλοπές, ληστείες και επιθέσεις.

Σε νεότερη διαμαρτυρία τους στο Δημαρχείο της Θήβας απαιτούν λύση στο χρόνιο πρόβλημα και προτείνουν μετεγκατάσταση του καταυλισμού.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είχε σήμερα συνάντηση με κατοίκους του Πυρίου Θηβών, οι οποίοι του εξέθεσαν τα ζητήματα που προκαλούνται από τους διαμένοντες τσιγγάνους στον καταυλισμό, στην περιοχή «Καζί» του Πυρίου.
  
Ο Δήμαρχος, αφού άκουσε τις απόψεις των πολιτών, των οποίων τα όρια αντοχής έχουν ξεπερασθεί από τη συσσώρευση των μακροχρόνιων προβλημάτων και την μεγάλη
εγκληματικότητα που υφίστανται, τους ενημέρωσε για την μεγάλη αλληλογραφία και τις συνεχείς εκκλήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης και εξεύρεση πόρων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Τσιγγάνων.
  
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προσκλήθηκε από το Δήμαρχο και συμμετείχε ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Θηβών κ. Πάππος Μιχάλης , ο οποίος είχε την ευκαιρία να ακούσει διά ζώσης τα προβλήματα που δημιουργούν οι τσιγγάνοι, από τους ίδιους τους κατοίκους. Κατά τη σύσκεψη έγινε πρόταση προς την Αστυνομική Υποδιεύθυνση για μεγαλύτερη και συνεχή Αστυνόμευση των οδών Αγίου Αθανασίου και Χατζηδούρου, την οποία ο Αστυνομικός Διευθυντής δεσμεύθηκε να εξετάσει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.


Εν συνεχεία ακολούθησε επίσκεψη του Δημάρχου και αντιπροσωπείας των κατοίκων του Πυρίου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δούβα, στον οποίον εκτέθηκαν τα προβλήματα από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα στην περιοχή και έγινε ευρεία συζήτηση και ενημέρωση. Από πλευράς του ο κ. εισαγγελέας ζήτησε την ενημέρωση για ολόκληρο το ιστορικό και τη σχετική αλληλογραφία έτσι ώστε, αφού λάβει γνώση των σχετικών εγγράφων, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εντός των αρμοδιοτήτων του.
  
Πλέον αυτού ο Δήμαρχος Θηβαίων ζήτησε τη συμπαράσταση της Εισαγγελικής Αρχής και την παράλληλη αποστολή εγγράφων, κυρίως προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών.
  
Η συνάντηση υπήρξε επιτυχής, καθώς έγινε η αφορμή να ενημερωθούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες από το Δήμαρχο και τους κατοίκους του Πυρίου για τα σχετικά μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα, αλλά και για να ληφθούν άμεσα μέτρα και ενέργειες.
  
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων κκ. Α. Χατζησταμάτης και Γ.Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και νομικός κ. Αθ. Κοκοντίνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Γ. Σδόνας και Κ.Βενιζέλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας κ. Κ. Χαρέμης, ο Τοπικός Σύμβουλος Θήβας κ. Θ. Τζουμανέκας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χ.Μελετίου και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου και νομικός κ. Σ. Καραμαγκιώλης.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget