Οι εκπτώσεις έφτασαν - 5 Συμβουλές για έξυπνες Αγορές

Οι εκπτώσεις έφτασαν και οι περισσότερες από μας ανυπομονούμε να ξεχυθούμε στην αγορά και να σηκώσουμε ότι βρούμε μπροστά μας! Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, μαγιό, είναι μερικές από τις εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό. Δυστυχώς όμως η οικονομική κρίση και το μισοάδειο πορτοφόλι δε μας αφήνουν να ψωνίσουμε όπως θα θέλαμε. Καλό είναι λοιπόν, πριν ξεκινήσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά, να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αγοράσουμε πράγματα που πραγματικά χρειαζόμαστε, θα ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα μας και θα μας περισσέψουν και χρήματα ώστε να οργανώσουμε τις διακοπές μας!

1. Κάνουμε μια λίστα με το τι πραγματικά χρειαζόμαστε πριν φύγουμε από το σπίτι.
Όταν πηγαίνουμε στην αγορά χωρίς να ξέρουμε τι ψάχνουμε, είναι πολύ πιθανό να ψωνίσουμε πράγματα που δεν μας είναι απαραίτητα ή που δεν μπορούμε να τα συνδυάσουμε με αυτά που ήδη έχουμε. Για παράδειγμα, μην μπαίνετε στον πειρασμό να αγοράσετε ένα ζευγάρι κόκκινες peep toe γόβες, ενώ ήδη έχετε, όσο ελκυστικές και αν φαίνονται στη βιτρίνα. Βέβαια το σημαντικότερο κομμάτι σ'αυτό το βήμα, είναι να ακολουθήσουμε πιστά τη λίστα και να μην μπούμε στον πειρασμό να δοκιμάζουμε ρούχα και αξεσουάρ εκτός αυτής.

2. Αγοράζουμε κλασικά κομμάτια που μας ταιριάζουν και όχι απλώς ότι είναι στη μόδα. Πολλές φορές ψωνίζουμε βάση όλων αυτών που μας βομβαρδίζουν τα περιοδικά, το internet και η τηλεόραση και όχι βάση του τι μας πηγαίνει. Ότι είναι στη μόδα δε σημαίνει απραίτητα ότι ταιριάζει  στο στυλ μας και στο σωματότυπό μας. Εκτός όμως από αυτό, τα μοδάτα κομμάτια δεν μπορούν να φορεθούν παραπάνω από 1-2 σαιζόν, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέγουμε κλασικά κομμάτια (π.χ. ένα μονόχρωμο φόρεμα ή ένα τζιν).

3. Προσέχουμε τις τιμές. Το ότι διανύουμε περίοδο εκπτώσεων δε σημαίνει ότι τα πάντα είναι ευκαιρίες. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κατέβουμε στο κέντρο της πόλης πριν ξεκινήσουν επίσημα οι εκπτώσεις και να τσεκάρουμε τις αρχικές τιμές των προϊόντων, γιατί πολύ συχνά στην περιόδο των εκπτώσεων αυτές που αναγράφονται ως αρχικές τιμές είναι πλασματικές. Έτσι θεωρούμε ότι αγοράσαμε για παράδειγμα ένα μπλουζάκι στη μισή τιμή, ενώ στην πραγματικότητα η έκπτωση είναι ελάχιστη.
 
4. Κάνουμε κράτηση πριν τις εκπτώσεις. Μία έξυπνη ιδέα είναι να κάνουμε μια βόλτα στην αγορά και να δούμε τι μας αρέσει, κι έπειτα να κάνουμε κράτηση των εμπορευμάτων που έχουμε σταμπάρει στα αντίστοιχα καταστήματα έτσι ώστε να τα αγοράσουμε σε τιμές εκπτώσεων. Με τον τρόπο αυτό θα δεσμεύσουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια και δε θα ψάχνουμε για νούμερα όταν θα έχουν πιθανόν εξαντληθεί.
 
5. Επιλέγουμε τις μικρές επιχειρήσεις. Μπορεί οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων να περιέχουν όλα όσα ψάχνουμε και να μας βγάζουν από τον κόπο να περπατάμε για ώρες, ωστόσο συνήθως έχουν πολύ κόσμο και είναι δύσκολο να βρεις αυτό που ψάχνεις κάτω από στίβες ρούχων. Αντίθετα, τα μικρά μαγαζιά έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση, λιγότερο κόσμο, ξεχωριστά κομμάτια (ώστε να μη φοράς τα ίδια πέδιλα με τις φίλες σου) και μπορούμε να παζαρέψουμε τις τιμές.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget