Αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Μαρίνου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Χαλκίδα


Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Χαλκίδα την Παρασκευή 27 Απρίλη 2012.
 
Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος μεταξύ άλλων ανέφερε:

Το ΚΚΕ κοιτάζει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα στα μάτια και ζητάει την εμπιστοσύνη τους στις εκλογές στις 6 Μάη, γιατί είπε και λέει στις λαϊκές δυνάμεις την αλήθεια, βιώνει μαζί τους τις ίδιες αγωνίες, είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για κάθε πρόβλημα, παλεύει για να οργανωθεί η κοινωνία με κριτήριο τις ανάγκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.
Λέμε με σεβασμό στις λαϊκές δυνάμεις: «Πάμε μαζί και στις εκλογές. Δώστε μεγάλη δύναμη στο ΚΚΕ ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί του.»

Σ’ αυτό καλούμε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων. Θα συζητάμε με ειλικρίνεια τις διαφορετικές θέσεις και απόψεις αλλά μέσα στην κοινή μας πορεία θα αποκτήσει ο λαός μεγαλύτερη δύναμη.
Θα είναι σημαντική η συμβολή σας στην αλλαγή της κατάστασης, στην ήττα της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδήγησαν το λαό στη φτώχευση, που στερούν το χαμόγελο από τους εργαζόμενους και υπονομεύουν το μέλλον της νεολαίας μας.
Καταλαβαίνουμε τη λαϊκή αγωνία, αλλά οι λαϊκές δυνάμεις επιβάλλεται να προσέξουν πολύ μην σκορπιστεί η λαϊκή ψήφος «από εδώ» και «από εκεί», σε δυνάμεις που στηρίζουν αυτό το σύστημα, που υμνούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και κινούνται στα πλαίσια της στρατηγικής του κεφαλαίου προσπαθώντας να οδηγήσουν την λαϊκή αγανάκτηση σε ανώδυνο δρόμο για τα μεγάλα συμφέροντα.
Να αναρωτηθεί ο λαός: Ποια είναι συνεπής δύναμη. Αυτή που πολεμάει τα μνημόνια και τη μάνα που τα γεννάει, την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως κάνει το ΚΚΕ ή τα κόμματα που καταγγέλλουν τα μνημόνια και υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση που τα δημιουργεί όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που δηλώνουν αντιμνημονιακά.
Η αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική, η οργή ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μπορούν να μετατραπούν σε δυναμική παρέμβαση στις εξελίξεις, να πιάσουν τόπο με την υπερψήφιση του ΚΚΕ. Αυτή είναι η συνεπής στάση που ανταποκρίνεται στα λαϊκά συμφέροντα.
Λένε ψέματα αυτοί που υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται να πάρει μέρος ή να στηρίξει κυβέρνηση που θα εκφράζει την εξουσία και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, που θα υλοποιεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Το ΚΚΕ  παλεύει για την Εργατική λαϊκή εξουσία και διακυβέρνηση που θα έχει στα χέρια της την οικονομία της χώρας για να περάσει ο πλούτος που παράγει ο λαός στα δικά του χέρια.
Ο ορυκτός πλούτος, η Ενέργεια, οι Μεταφορές, τα Ναυπηγεία, οι Τηλεπικοινωνίες, η γης να γίνουν περιουσία του λαού και όχι αυτών που ληστεύουν το μόχθο του.
Κρατική και συνεταιριστική οργάνωση στην αγροτική παραγωγή, παραγωγικός συνεταιρισμός για μικρές επιχειρήσεις.
Ανάπτυξη του λαϊκού τουρισμού.
Με αυτά τα εργαλεία μπορεί να σχεδιαστεί κεντρικά, σε πανεθνικό επίπεδο η οικονομία, να εκφραστεί αυτό στους κλάδους και στην περιφέρεια. Να αξιοποιηθούν οι βιομηχανίες που υπάρχουν, να κτιστούν άλλα εργοστάσια, επιχειρήσεις στην Εύβοια. Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος.
Κανένας φόβος για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει 24 εκατομμύρια ανέργους και περισσότερα εργαζόμενους με μερική απασχόληση με μισθούς πείνας. Έχει πάνω από 115 εκατομμύρια που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας. Λένε ψέματα αυτοί που ισχυρίζονται ότι αποδέσμευση από την ΕΕ σημαίνει απομόνωση της Ελλάδας. Η Ελλάδα με εργατική, λαϊκή εξουσία, μπορεί να διαμορφώσει διμερείς, πολυμερείς συμφωνίες με άλλα κράτη και λαούς στην περιοχή μας, σε όλη την υδρόγειο στη βάση του αμοιβαίου οφέλους.
Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα. Έχει σπουδαίο ορυκτό πλούτο, έχει Νικέλιο, Βωξίτη, Λευκόλιθο, Χρυσό, Πετρέλαιο, Φυσικό αέριο και άλλα.
Έχει πολύ εύφορη γη που μπορεί να εξασφαλίσει άριστα διατροφικά προϊόντα, να αξιοποιηθούν στο εξωτερικό εμπόριο.
Αυτός ο πλούτος που σήμερα γίνεται κέρδος για τους καπιταλιστές, επαρκεί για να κινηθεί η οικονομία του τόπου μας, να εξασφαλιστούν μισθοί και συντάξεις, να οργανωθούν αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, πρόνοιας να αναπτυχθεί η λαϊκή παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, να ζωντανέψει η ύπαιθρος. Το έχουμε ξαναπεί. Δεν είναι μοιραίο η εξουσία και ο πλούτος να είναι στα χέρια των Λάτσηδων και των Βαρδινογιάννηδων. Η εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις μπορούν να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να οικοδομήσουν το σοσιαλισμό.
Είναι φανερό ότι δεν λύνεται στις εκλογές το πρόβλημα της λαϊκής εξουσίας αλλά αυτές οι εκλογές μπορούν να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ και στην πάλη των εργαζομένων. Μπορούν να συμβάλλουν στο ξήλωμα του αρνητικού συσχετισμού δύναμης, να δώσουν ώθηση στην καλύτερη οργάνωση, στην ανάπτυξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget