Σαρκοζί: Μην ψηφίσετε "Ολαντρέου"


Ως Γάλλο ... Γιώργο Παπανδρέου επιχειρεί να παρουσιάσει τον αντίπαλό του, Φρανσουά Ολάντ, το επιτελείο του Νικολά Σαρκοζί. Διαβάστε γιατί
 
Μετά τους "Μερκοζι" το επιτελείο του πρόεδρου της Γαλλίας  και προβάλλει τον όρο – "Hollandreou" -"Ολαντρέου" επιχειρώντας να παρουσιάσει τον Φρανσουά Ολάντ με τον τέως Έλληνα πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Το επιτελείο του Σαρκοζι καλεί τους ψηφοφόρους να μην επιλέξουν τον σοσιαλιστή αντίπαλό του, τον οποίο αποκαλεί "Ολαντρέου". Με αυτή τη μείξη ονομάτων, το επιτελείο του κεντροδεξιού υποψηφίου "απαντά" στον όρο "Μερκοζί, με τον οποίο οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Σαρκοζί λοιδορούν- εδώ και καιρό- την ταύτιση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και την ευθυγράμμισή του με όλες τις θέσεις που πρεσβεύει το Βερολίνο για την Ευρώπη και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Ο Σαρκοζί  επιθυμεί με τον όρο "Ολαντρέου" να εμφανίσει τον κ. Ολάντ ως "τυχοδιώκτη",
παραπέμποντας σε εκείνη την πασίγνωστη "ατάκα" του κ Παπανδρέου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
Τι θα ψηφίσουν τα "άκρα"
Σημαντική παράμετρος είναι οι ψήφοι του Μετώπου της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, που δείχνουν να κατευθύνονται σχεδόν στο σύνολό τους προς τον κ. Ολάντ.
Αντιθέτως, οι υποστηρικτές τόσο της κυρίας Λεπέν, όσο και του κ. Μπαϊρού, κατά τα φαινόμενα δεν προσανατολίζονται σε μία μόνο κατεύθυνση. Αυτό το στοιχείο, το οποίο παρέχει πλεονέκτημα στον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, επιχειρεί να ανατρέψει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Σαρκοζί. Βασικός του στόχος, η προσέλκυση των ψήφων της Ακροδεξιάς.
ο πολιτικός αναλυτής, Φρανσουά Μικέ Μαρτί πιστεύει ότι "Εάν προσθέσουμε τα ποσοστά Λεπέν, Μελανσόν και Μπαϊρού, συγκεντρώνουμε σχεδόν το 40% των ψήφων. Από μαθηματικής πλευράς, ο δεύτερος γύρος θα είναι περισσότερο αμφίρροπος από όσο αναμενόταν".


ΠΗΓΗ  news247

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget