Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


Διαφωνούσαμε και καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, εκτιμώντας πως βρίσκεται πίσω από τις ανάγκες του λαού και του τόπου. Πως έχει ταξικό χαρακτήρα και υπηρετεί τους σχεδιασμούς της κεντρικής εξουσίας, που είναι προσανατολισμένη να υπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.
Θεωρούσαμε πως τίποτε καλό δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιμένει ο λαός από την υλοποίησή του.
Τα όποια έργα περιέχονται γίνονται με καθυστέρηση δεκαετιών, κοστίζουν ακριβότερα και σχετίζονται περισσότερο με τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου και πολύ λιγότερο με βάση τις λαϊκές ανάγκες.
Είχαμε διατυπώσει, επίσης, τις σοβαρές μας αντιρρήσεις για τον τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού.
Για την διαδικασία των συνεχών τροποποιήσεων λόγω του ασταθούς, περιορισμένου και αναποτελεσματικού ρυθμού χρηματοδότησης, που αποτρέποντας οποιοδήποτε σοβαρό προγραμματισμό, δεν μπορεί να κρύψει τις μεγάλες περικοπές, που γίνονται.
Δεν μπορεί να κρύψει τις δραματικές περικοπές στην χρηματοδότηση της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, με πρόσχημα την κρίση, που δημιούργησε και αξιοποιεί για τα δικά του συμφέροντα το μεγάλο κεφάλαιο.

Στην συγκεκριμένη εισήγηση, που φέρνετε για να αποδεχτούμε την 3η τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2012,  η ουσία βρίσκεται στην μείωση των εσόδων κατά 10 εκατομμύρια ευρώ.
Αφαιρούνται 25 εκατομμύρια για μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού, που θα πληρώνονται πλέον από την ΔΟΥ.
Προστίθεται το ταμειακό υπόλοιπο από πέρυσι, ύψους 15 εκατομμυρίων και αφαιρούνται μισό εκατομμύριο ευρώ από τις επιχορηγήσεις της Βοιωτίας.
Γίνονται φυσικά και ορισμένες εσωτερικές αλλαγές, που δεν αλλάζουν την ουσία της μίζερης διαχείρισης των οικονομικών της περιφέρειας.
 Σε αυτή την βάση, η συγκεκριμένη τροποποίηση παραπέμπει στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και στο επίπεδο της περιφερειακής διοίκησης.
Αυτή την κατάσταση φαίνεται πως εσείς την αποδέχεστε πλήρως και φυσικά αναλαμβάνετε την ευθύνη της διαχείρισης της.

Γι' αυτό τον λόγο σας καταγγέλλουμε πολιτικά και καταψηφίζουμε την εισήγηση σας.

Φυσικά θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, που πρέπει να απορρίψουν την λογική της διαχείρισης που σας διακατέχει. Να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και τους ανήκουν.
        ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
          ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
            ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget