Όχι στα φάρμακα - δολοφόνους που προωθεί η Τρόικα και η κυβέρνηση


Σάλο έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία μιας αγανακτισμένης μητέρας να στήσει σελίδα στο facebook με τίτλο «Όχι στα φάρμακα - δολοφόνους που προωθεί η Τρόικα & η κυβέρνηση».
Η οργή της ξεχείλισε, όταν συνειδητοποίησε πως με το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία και ειδικότερα με τη ρύθμιση περί δραστικής ουσίας (να μην χορηγούνται, δηλαδή, επώνυμα φάρμακα στους ασθενείς, αλλά να συνταγογραφείται μόνο η ουσία και ο φαρμακοποιός να τούς χορηγεί το φθηνότερο της αγοράς) κινδυνεύει σε λίγες μέρες να μην βρίσκει τα φάρμακα που κρατούν στη ζωή το παιδί της!

Σε λίγες μόνο ώρες, στη σελίδα δήλωσαν τη συμμετοχή και τη συμπαράστασή τους εκατοντάδες Ελληνες πολίτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας.
Η σελίδα γέμισε από σχόλια εξίσου αγανακτισμένων πολιτών που βλέπουν, μετά τους μισθούς, τις συντάξεις, τις περιουσίες τους και την εθνική τους κυριαρχία, να χάνουν και την υγεία τους, στο βωμό ενός χρέους που δε δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά οι πολιτικοί τους, κλέβοντας και σπαταλώντας.
Γράφουν ότι θεωρούν ύποπτη την επιμονή της τρόικα να μας ταΐζει φάρμακα-δολοφόνους, που θα παρασκευάζονται στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και ποιος ξέρει πού αλλού, κάτω από ποιες συνθήκες και ποιον ποιοτικό έλεγχο. Η πρωτοβουλία έκανε σύντομα τον γύρο του Internet χάρη και στην δημοσιότητα που δόθηκε από πολλά websites, ενώ δημοσιοποιήθηκε και από πολλούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Επειδή έχουν έρθει πολλοί "επιστήμονες" όπου υποστηρίζουν την αλλαγή του νόμου. Είναι υπέρ της συνταγογράφησης από φαρμακοποιούς βάσει της δραστικής ουσίας; Ποιος θα είναι υπεύθυνος για τις παρενέργειες των φαρμάκων; Ο γιατρός που τα γράφει χωρίς να γνωρίζει τι θα δοθεί στον ασθενή; Ή ο φαρμακοποιός που θα δίνει ό,τι έχει στο ράφι ή όπως λένε ό,τι του δίνει ταξιδάκια;

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget