ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ‏

41ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. – Να γυρίσουμε σελίδα

    Στις 24-27 Απρίλη του 2012 πραγματοποιείται το συνέδριο της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., ενώ από την 1η Δεκέμβρη του 2011 και μέχρι 9 Απρίλη του 2012 θα διεξάγονται οι αρχαιρεσίες στους συλλόγους για την εκλογή των αντιπροσώπων στο συνέδριό της.
    Οι εκλογές αυτές σήμερα όμως αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία, γιατί:
    Γίνονται σε μια κρίσιμη πολιτική περίοδο όπου οι εργαζόμενοι «πυροβολούνται» από παντού. Δικαιώματα και κατακτήσεις ανατρέπονται, ενώ το συνδικαλιστικό κίνημα, έτσι όπως είναι προσανατολισμένο, με τους συσχετισμούς και τις αντιλήψεις που κυριάρχησαν και ακόμη κυριαρχούν, εξάντλησε τα όριά του.
    Οι δυνάμεις του αστικού πολιτικού κατεστημένου – ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ.- που συγκρότησαν τη μνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας, δημιουργούν ένα σκληρό μπλοκ για να επιβάλουν τις πιο αντεργατικές-αντιλαϊκές επιλογές που γνώρισε η ελληνική κοινωνία μετά τον πόλεμο.
    Θέλουν να δώσουν μια «ανάσα» και ένα «φιλί» ζωής στο σύστημα που έχει αποσταθεροποιηθεί από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τη μαζική κατακραυγή της πολιτικής του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης-Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.


    Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!!! Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι θα πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στις απολύσεις και την περικοπή των μισθών και των δικαιωμάτων τους, στην υποτέλεια και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας και στη βίαιη ανατροπή της ζωής τους.
    Οι συνταγματικές εκτροπές και τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα δεν θα τους σώσουν από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
    Η πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης Παπαδήμου, πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητά μας την επόμενη περίοδο.
    Τα αιτήματα για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, πρέπει να συνδεθούν με τις συνδικαλιστικές μας διεκδικήσεις.
    Σήμερα η λύση οποιοδήποτε συνδικαλιστικού αιτήματος προσκρούει στην πιστή εφαρμογή της μνημονικής πολιτικής.
    Μπορούμε να τους ανατρέψουμε, έχουμε τη δύναμη αρκεί να το πιστέψουμε!!!
    Στο κάτω-κάτω δεν μπορούμε να μείνουμε παρατηρητές σε μια παράσταση όπου το θέαμα είναι η εξάπλωση της φτώχιας και της ανασφάλειας, η εξαθλίωση και οι άστεγοι, οι απολύσεις και η ανεργία.
    Για όλα αυτά προϋπόθεση αποτελούν: Η μαζική ένταξη και συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα και η πάλη για την ανατροπή του συσχετισμού, υπέρ των αγωνιστικών-ταξικών δυνάμεων, μέσα σ’ αυτά.
    Οι ηγεσίες των δυνάμεων της Π.Α.Σ.Κ.Ε. και της Δ.Α.Κ.Ε., δεν μπορούν να παίξουν έναν τέτοιο ρόλο όχι μόνο γιατί είναι αφερέγγυες, λόγω της προϊστορίας τους και των εύκολων και συγκυριακών μεταλλάξεών τους, αλλά κυρίως γιατί εμφορούνται από τη συμβιβαστική λογική του “εφικτού” και του “ρεαλιστικού” και γιατί περιορίζουν τις διεκδικήσεις στα πλαίσια των ανοχών του συστήματος.
    Προβάλουν αυτό που εκτιμούν ότι θα τους δώσουν, παίρνουν ό,τι τους δίνουν και δεν αγωνίζονται γι’ αυτό που πρέπει.
    Η πρόσφατη εμπειρία μας έδειξε τον παροδικό και περιορισμένο χαρακτήρα αυτών των «κεκτημένων», γιατί σε στιγμές κρίσης πρώτα «κουρεύονται» τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων.
    Επαίρονται οι συνάδελφοι της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. ότι ήταν μπροστά στους αγώνες και ότι διαφοροποιήθηκαν απ’ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ε και; Αλίμονο να μην το κάνανε. Θα τους παίρνανε με τις πέτρες. Τι προτείνουν όμως για το αύριο; Ένα καλύτερο ΠΑ.ΣΟ.Κ. που δεν πρόκειται να υπάρξει; Ανταγωνισμό σε έναν  αγώνα επιβίωσης, σε συμμαχία με τη Δ.Α.Κ.Ε. και με μέτωπο ενάντια στις συνδικαλιστικές δυνάμεις της Αριστεράς; Αυτό όμως δεν αφορά κανέναν εργαζόμενο παρά μόνο την προσωπική και πολιτική επιβίωση κάποιων.
    Η Δ.Α.Κ.Ε. απούσα απ’ τους αγώνες, υμνεί το καταρρέον πολιτικό σύστημα και ευελπιστεί σε μια αυτοδύναμη επιστροφή της Ν.Δ. για να εφαρμόσει την ίδια επώδυνη συνταγή.
    Η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. (ΠΑΜΕ), με την διασπαστική πολιτική της, παροπλίζει τις δυνάμεις της, μεταθέτει την πάλη για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων σε ένα απροσδιόριστο μέλλον και δεν συμβάλλει στη δημιουργία του αναγκαίου εργατικού μετώπου των ταξικών δυνάμεων και θα έδινε θετική διέξοδο στους αγωνιστές εργαζόμενους, που ήταν και είναι εγκλωβισμένοι στις συμβιβαστικές απόψεις της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Δ.Α.Κ.Ε.
Κυρίως όμως μια τέτοια εξέλιξη, με τη πολλαπλασιαστική της ορμή, θα δημιουργούσε τους όρους μιας αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
    Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. στις κρίσιμες αυτές στιγμές που περνάμε καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα του τι πίστευαν μέχρι σήμερα, να ενεργοποιηθούν στα συνδικάτα και να παλέψουν για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών πολιτικών.
    Καλεί επίσης όλους τους αγωνιστές και φίλους που βρέθηκαν μπροστά στους αγώνες, που δεν συμβιβάστηκαν και δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή, μίζερη πραγματικότητα και το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες των συλλόγων που γίνονται ενόψει του συνεδρίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με στόχο την ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων στην ομοσπονδία ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια που στηρίζει η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget