H ΔΕΗ προειδοποίησε τον Δήμο Τιθωρέας – Ελάτειας – Αμφίκλειας



Η ΔΕΗ προειδοποίησε τον Δήμο Τιθωρέας – Ελάτειας – Αμφίκλειας για επικείμενη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτούν οι αντλίες ύδρευσης, λόγω χρεών, που φτάνουν τις 230.000 ευρώ.

 Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει την οικονομική κατάσταση των δήμων, που πληρώνουν και αυτοί με την σειρά τους, όπως και κάθε άλλος φορέας με υποχρέωση παροχής υπηρεσιών στο λαό, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αδυνατώντας να προσφέρουν όσα χρειάζονται οι εργαζόμενοι.


Αποδεικνύει, επίσης, την στεγνή και ανάλγητη επιχειρηματική αντίληψη μιας κοινωφελούς δημόσιας επιχείρησης που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ιδιωτικοποιείται κομμάτι-κομμάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε και όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αυτή η εταιρεία αδιαφορεί για την ύδρευση ενός ολόκληρου Δήμου.
Είναι η ίδια εταιρεία που αποδέχεται τον ρόλο του φοροεισπράκτορα για το αντιλαϊκό χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας στους εργαζόμενους, φορτώνοντας τους τα βάρη της κρίσης που η ολιγαρχία του πλούτου και τα μονοπώλια δημιούργησαν.  Και στην περίπτωση αυτή προβάλλουν το δήθεν δικαίωμα τους να κόψουν το ρεύμα.

Εδώ μας οδήγησαν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που στο ζήτημα της ΔΕΗ και της ιδιωτικοποίησης της καθώς και στην κατάντια των οικονομικών της τοπικής διοίκησης η μια ήταν συνέχεια της άλλης. Όπως συνέχεια τους είναι και η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, που με της συμμετοχή και του ΛΑΟΣ αλλά και τις ευλογίες της Ε.Ε, επιδιώκει και φιλοδοξεί να υλοποιήσει τέτοια και άλλα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καλεί τον λαό να αντιδράσει αποφασιστικά. Να παρέμβει δυναμικά και να μην επιτρέψει να μείνουν οι οικογένειες και τα παιδιά τους χωρίς νερό.
 
·        Να μην κοπεί το ρεύμα στον Δήμο Τιθωρέας.
·        Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα εργαζόμενο που δεν πληρώνει το χαράτσι.
·        Λαός και εργαζόμενοι της ΔΕΗ πρέπει να επιβάλλουν στην πράξη τον κοινωνικό ρόλο της δημόσιας αυτής επιχείρησης που φτιάχτηκε με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.
·        Να δοθούν τα κονδύλια που χρειάζεται ο Δήμος για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του σε όφελος του λαού.
·        Να συγκρουστούμε αποφασιστικά με κάθε πηγή αντιλαϊκής πολιτικής και μέτρου.

Η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους για την αντιμετώπιση καταστάσεων σαν αυτή.

                                  ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                           ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                      ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
                                          ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget