ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝ.Ο.Π.-Δ.Ε.Η.

Η σημερινή βίαιη και βάρβαρη παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, κατά των εργαζόμενων στο μηχανογραφικό κέντρο της Δ.Ε.Η., οι οποίοι με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αρνούνται να εφαρμόσουν την παράνομη και κατάφορα άδικη εντολή της κυβέρνησης, για την είσπραξη πρόσθετων χαρατσιών, μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από τα νοικοκυριά που είναι πλέον σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, μας γυρίζει σε άλλες εποχές.
Η σκόπιμη και συνειδητή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» να συλλάβει τον Πρόεδρο της ΓΕΝ.Ο.Π.-Δ.Ε.Η. και πολλούς εργαζόμενους, αποτελεί πρόκληση για την Κοινωνία και τον Ελληνικό λαό.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Καταγγέλλει την πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία αφού έκανε χρήση της ρύθμισης για κατάργηση του Ασύλου από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, προχώρησε σήμερα σε επέμβαση για τη διάλυση της αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η. και σε συλλήψεις συνδικαλιστών.

Είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση, με αυτή της την απόφαση θέλει να στείλει ένα καθαρό μήνυμα σε κάθε αγωνιζόμενο, σε κάθε πολίτη, σε κάθε αδύναμο οικονομικά να ανταπεξέλθει στην ακραία, άδικη, προκλητική φοροεισπρακτική επιδρομή, ότι:

1. Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει αδιακρίτως και αδιαπραγμάτευτα.

2.     Κάθε αντίσταση θα τσακιστεί με κάθε μέσο, αυταρχισμό και σκληρότητα.

Απέναντι στο μήνυμα «μη μιλάτε», «μην κινητοποιήστε», «σκύψτε και πειθαρχήστε»

ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

§              Καταδικάζουμε την αστυνομική, αυταρχική επέμβαση της κυβέρνησης, μαζικοποιούμε και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της Δ.Ε.Η.

§              Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της αντισυνδικαλιστικής εκστρατείας και επίθεσης που έχουν στόχο των αποδυνάμωση κάθε οργανωμένης, δυναμικής αντίστασης.

§              Όλοι και όλες συμμετέχουμε καθολικά στη Γενική Απεργία της 1ης Δεκεμβρίου και υποστηρίζουμε δυναμικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget